Yrkesförsvar? KNAPPAST!!

Tittar in på aftonbladet.se, som jag alltför ofta gör. och blir givetvis ganska omgående upprörd över vad jag läser där, vilket jag alltför ofta blir.
Den här gången så äår det Miljöpartiet som vill införa yrkeskrigsmakt i Sverige istället för värnpliktsförsvar. Genom att minska armen till 6000 yrkessoldater och 3000 officerer, ta bort våra ubåtar och reducera på alla omnråden så menar de att vi ska kunna minska försvarsutgifterna till 28 miljarder och samtidigt kunna hålla 2000 man i utlandstjänst. De har fel, de kommer inte att minska försvarsutgifterna till 28 miljarder, de kommer att minska dem till noll, samtidigt som de inför krigsmaktsutgifter på 28 miljarder och omöjliggör ett framtida utträde ur EU.
Det enda vettiga att göra med försvarsmakten är att öka utgifterna till kanske 50 miljarder och Införa allmän värnplikt på samma sätt som vi har allmän rösträtt. Skicka ut alla svenska medborgare i skogen sommaren efter gymnasiet, låt dem leva i våra norrländska storskogar med mycket scoutliv, en del vapenutbildning och exercis och en hel del samarbets och ledarskapsövningar i tre till fem månader. Ta sedan de 40-50% mest lämpade och mest motiverade och låt dem fortsätta med en befattningsutbildning på ytterligare 5-15 månader beroende på tjänst för tjänstgöring i försvaret.
Avseende materiel skall sverige givetvis ha det bästa av varje generation, men byt inte ut hela system till nyaste teknik, byt ut kanske en tredjedel åt gången, så att man har en tredjedel draken, en tredjedel viggen och en tredjedel Jas. En tredjedel Centurion, en tredjedel stridsvvagn 103 och en tredjedel Stridvagn 122. På så vis hålls försvarsinvesteringarna på en rimlig nivå, samtidigt som vi i skarpt läge kan producera ytterligare en del av senaste systemet, Vår inhemska försvarsindustri har kontinuerligt produkter av senaste teknik att erbjuda den internationella marknaden och vi slipper stå utan operativa vapenslag pga systemfel i en teknisk plattform.
Den kanske viktigaste faktorn med en allmän värnplikt är dock att den är det bästa integrationsprojekt vi kan ha här i landet där människor ur alla etniska grupper och alla socialgrupper skickas ut tillsammans och tvingas lära sig lita på varandra. Svårt att ha fördomar om någon man delat knäppetält med en stormnatt på kalfjället. Även bra för folkhälsan då fyra månader hårt liv i svenska skogar bygger styrka och kondition.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0