Rörande rörelse i skolan.

Läser i UNT idag den artonde juli att flera ledande idrottsprofiler vill se idrott på schemat varje dag i skolan, detta för att minska bland annat övervikten bland barn.
Detta är en utmärkt ide, men den måste hanteras rätt.
En timme lagsport varje dag innebär för många barn bara att plågan som redan i dag finns på praktiskt taget varje idrottslektion blir varje dag istället. Den kommer inte att vara av godo, särskilt inte som den ger oändliga maskningsmöjligheter för lata barn, sådana barn som jag var.
Jag har själv efterlyst idrott varje dag, men låt det vara i en icke tävlande form. 40 minuter Ju-jutsu tränning de flesta dagar och en timme löpning i klunga i av läraren anslagen hastighet de övriga exempelvis. Bygger styrka, kondition, smidighet och koordination, utan att ge utrymme för maskning. Lägg delar av denna träning på de vanliga lärarnas bord. För att leda en klunga elever på ett enmils löppass behövs ingen idrottslärarexamen, dessutom är löpningen två gånger i veckan bra även för läraren, friskvård på betald arbetstid.
Och håll för guds skull igång denna träning gymnasieskolan ut.

Kommentarer
Postat av: Henning

Fysisk träning är bra. Inget snack. Bara det inte är så att det blir urval av kompisar till lag och sånt så Evert alltid måste bli vald sist.
/H

2007-07-20 @ 23:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0