Bråkenhielm och förbudsivrandet.

Igår (eller var det i förrgår) så var det en socialdemokratisk riksdagskvinna vid namn bråkenhielm som babblade i radion. Hon ville att regeringen skulle "se över lagstiftningen rörande fyrverkerier för att få bort farorna och det skrämmande med fyrverkerianvändningen kring nyår".
Vad exakt hon ville skulle åstadkommas sade hon aldrig i klartext, men det märktes att det var förbud hon ville ha.
Trots flera frågor från en moderat riksdagskvinna som ville att Bråkenhjelm skulle förtydliga vad hon ville att regeringen skulle göra så sade hon bara att regeringen måste ta sitt ansvar och liknande vaga utsagor.
På hennes uttalanden under hela radioprogrammet märktes tydligt att hon var illa insatt i vad fyrverkerier är för något och förmodligen aldrig själv var inne i en fyrverkeributik eller avfyrat någon fyrverkeripjäs.
Jag finner det skrämmande att en person som tänker så lite innan hon talar kan få en plats på en riksdagslista. Hon är dessutom dessvärre inte ensam populist i SAPs led, häromåret gjorde Tone Tingsgård lika svepande och okunniga uttalanden om motorcyklar, uttalanden som hon senare tog tillbaks när hon insåg hur många motorcyklister det finns i landet.
Vad lever vi i för land egentligen med så småsinta politiker och så många småsinta invånare som inte kan unna andra att få ha lite roligt.
Om var tionde svensk avfyrar fyrverkerier varje nyår och vi bara har ett par dödsfall och några tiotal svåra kroppsskador relaterat till det så är väl det ett fantastiskt bra säkerhetsfacit egentligen.
Lite svinn får man alltid räkna med i varje verksamhet som är värd något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0