Samhällets sårbarhet

Två stora infrastrukturskandaler idag. För det första, kopplingen för elström mellan gotland och fastlandet havererad, notera kopplingEN, den enda kopplingen. Hur i hela friden kan man ha det så sårbart. Reservkraft har startats och efter en timme hade alla utom 1600 abbonenter fått tillbaks strömmen, men det är inte billig reservkraft, inte miljövänlig heller.

Den andra är att Telias SMS system är utslaget i praktiskt taget hela riket efter att en kabel grävts av i Heby, EN kabel, hur fan tänker man när man bygger et så sårbart system?

Sen så glorifierar man Fortifikations Verket i Radion just nu, man talar inte om att FortV är en organisation skapad för att pungslå försvarsmakten ekonomiskt, Försvarsmakten får inte hyra lokaler av andra aktörer, FortV tar betalt av försvaret för investeringskostnader för alla nybyggen och säljer utan egen kostnad lokaler som försvaret bekostat med enorma summor. FortV liksom akademiska hus har monopol gentemot sina uppdragsgivare och ett tioprocentigt avkastningskrav gentemot statsbudgeten, de utarmar svenskt försvar respektive svensk högre utbildning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0