Dagens dos upprördhet på samhället 20081022

Idag upprörs jag på två saker jag läser i Aftonbladet. Den ena är http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70865002_852__,00.html  Man avsätter 45 miljoner kronor för att göra stadsmiljön tryggare för kvinnor.
Att göra den säkrare för män, som ju faktiskt utsätts för den överväldigande majoriteten av våld och överfall är tydligen inte prioriterat.
Kanske för att män inte är särskilt oroliga när de rör sig ute, medans kvinnor som statistiskt sett är väldigt osannolikt att de råkar ut för våld eller annan brottslighet  ofta känner sig otrygga och oroliga. Borde inte satsningarna utgå ifrån fakta och statistik istället för från omotiverad oro?

Nästa irritationsobjekt är http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70865012_852__,00.html
Klockringningarna i Rommele kyrka måste dämpas eftersom en granne störs. Det står klart sedan en klagan hos miljödomstolen klingat ohörd.

Man är knappast ovetande om att kyrkklockor låter när man flyttar in i en bostad nära en pittoresk kyrka. I mina ögon är det dags att ändra våra regler så att den "störande" verksamheten inte är den som tvingas ändra på sig på orimliga vis, att dämpa kyrkklockorna är orimligt. Den som bosätter sig nära en "störande" verksamhet måste anses ha brustit i sin undersökningsplikt om h*n senare störs av verskamheten ifråga och kommunen måste ha brustit i sin tillståndshandläggning om den medger bostadsbyggande på platser där man kan störas av befintliga verksamheter, såsom kommer att bli fallet med bostäderna på kungsängens industriområde där skattebetalarna inom tio år kommer att tvingas betala stora pengar för att flytta bussgaraget och avloppsverket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0