Lösning på pundarproblemet?

Jag skrev nedanstående som ett inlägg på Flashback för några dagar sedan med egentligen förutsebart resultat i form av inlägg som endera är extremt drogliberala, eller tämligen fascistiska (Tvångsavgiftning i läger på norrländska myggmyrar). Vad tycker ni om mitt förslag?


Vi har problem med narkomaner som begår brott för att finansiera sitt missbruk och pengar från vilka går till att finansiera brottsliga grupperingar som black cobras , original gangsters, ffl med flera. Vi har problem med hemlösa alkoholister och liknande. Många av dessa (min gissning är mer än en tredjedel men mindre än två tredjedelar) skulle förmodligen vara villiga att flytta ut till anpassat boende där de erbjuds sin valda drog, tre lagade mål mat om dagen, en städad bostad och fickpengar. Vi har många lokaler runt om i landet som ligger lite avsides och som efter renovering och ombyggnad vore lämpliga för ändamålet. Vi har även många platser där vi skulle kunna bygga nya sådana lokaler om nödvändigt.
En aktiv narkoman kostar avsevärda pengar i socialbidrag, slitage på bostad, stöldskador, stulet gods, polisresurser, rättskostnader, fängelsekostnader och sjukvård, hans eller hennes livsstil eroderar även hans eller hennes moral så att en återanpassning till ett hederligt liv blir svår eller omöjlig. Motsvarande gäller för många svårare alkoholister.
Jag vill alltså föreslå att man erbjuder många av våra utslagna att flytta ut till dessa skyddade boenden där de separeras efter intressen och kultur så att man minskar friktionen. De erbjuds ett eget rum med rimlig komfort och städning en gång i veckan. Gott om tvättmöjligheter för egna kläder och tillgång till institutionskläder om man inte vill ta hand om tvättning själv.
Väktare finns på plats för att stoppa bråk och svårare konflikter. Tillgång finns till hobby och arbetslokaler, datorer med internetuppkoppling samt TV-spel och liknande för förströelse, varje sådan här lokalitet skall även innehålla ett hundratal hektar mark med strövområden, grillplatser, kanske lite fiskemöjlighet, fotbollsplaner och liknande. Vistelsen på platsen är helt frivillig, men man skriver på ett kontrakt om att man inte får lämna platsen inom ett dygn efter att man senast tagit ut en drogranson (drogransonerna skall vara anpassade för ett dygnsbehov, eller kanske ett halvdygnsbehov eller så).

Dessa institutioner skulle minska vardagsbrottsligheten i samhället, kommunernas socialbidragsutgifter, sjukvårdskostnader, efterfrågan på narkotika etc. sammantaget skulle de alltså som jag ser det minska lidandet för både pundarna och svensson och samtidigt innebära en besparing rent ekonomiskt för samhället och ta bort mycket av det ekonomiska underlaget för brottssyndikat.
Vad talar emot ett införande av detta system? (utöver politikernas ovilja och flathet och att vissa människor inte unnar knarkare och kriminella att leva i en bra situation)

Kommentarer
Postat av: Henning

Sjukt bra ide!

2009-09-16 @ 12:55:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0