Fostervattensdiagnostik.

Det har varit på radion hela dagen om en kvinna som gjort abort två gånger för att hon bar på barn av fel kön. Detta passar inte vissa tyckare och därför vill man nu införa regler som innebär att föräldrar ej skall få veta könet på barnet vid fostervattensdiagnostik såvida det inte är medicinskt befogat.
Avsikten förefaller naturligtvis vara god, men i praktiken är det ett slag i luften, eller än värre, en inskränkning i individens frihet och rättighet, som ändå inte kommer att ge avsett resultat.
Det har nämligen flera gånger i de populärvetenskapliga tidningarna nämnts att man har utvecklat metoder för att utifrån ett enkelt blodprov på den havande kvinnan utröna könet på det barn hon bär. Även om socialstyrelsen förbjuder sådan kontroll i Sverige så kommer man ej att kunna hindra kvinnor från att resa över bron och få sådant prov utfört i danmark och sedan fara hem och göra abort.
Alltså, det är olyckligt att vissa kulturer värderar flickor så lågt att kvinnor väljer att abortera sina döttrar, men det kan vi inte lagstifta bort, vi kan bara informera bort sådan problematik.

Kommentarer
Postat av: Garm



Jag förstår inte skälet till gammelmedias o sjukhuspersonalens upprördhet. Vi har ju fri abort i det här landet. Kvinnan skall ju ha rätt att bestämma över SIN kropp, även om det går ut över ett annat mänskligt liv. Så varför moralisera om selektiv abort?



Skall man moralisera, så är det över mördandet av ofödda barn överhuvudtaget, allt annat är dubbelmoral!.

2009-02-18 @ 05:00:05
URL: http://http://www.blogger.com/home?pli=1

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0