Aftonbladet slår till igen.

"hundratals döda av hembränt"  Det är nästan omöjligt att göra farligt hembränt, det vanligt folk kan lyckas jäsa kommer att jäsa till etanol, med en oerhört liten andel Metanol och annat farligt i. När detta sedan destileras kommer etanol och lite finkeloljor och väldigt lite metanol att bli resultatet. destilleras det i en riktigt bra apparat slipper man ifrån finkeloljorna och förmodligen även metanolen.
Det som folk köper och blir sjuka och skadade av, oavsett om det är i Indien eller om det är här hemma är svartsprit där samvetslösa typer blandar sprit med träsprit eller andra kemikalier för att dryga ut varan man säljer, detta då träsprit med flera industrikemikalier är billigare och mindre reglerade än etanol.
Ska du dricka hembränd sprit så skall du endera bränna den själv, om du läser tillgänglig information så kommer du att finna att det knappast är vare sig svårt eller dyrt, eller så ska du köpa den hembrända spriten av en person som du känner och litar på och vet att själv bränner.

Kommentarer
Postat av: Garm



Hörru, du ska inte lära såna som mig hur man begår lagbrott o dessutom skattesmitare.



I sak har du ju dock rätt, har de inga redigerare eller kontrollläsare numera?

2009-07-12 @ 14:02:33
Postat av: Nyfiken

Hur mycket kan man pressa priserna om man hembränner? Vad kostar en liter sprit om vi räknar bort startkostnader för utrustning?

2009-07-12 @ 19:14:01
Postat av: Garm



Nyfiken.



Kolla vad jäst o socker kostar samt ev kryddor du vill ha, sedan bör man väl byta kol i filtreringen då o då.

2009-07-12 @ 21:24:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0