Abortläkare mördad.

I USA är abortfrågan ständigt aktuell, det kan man förstå med tanke på att man där rent genrellt tillåter abort betydligt senare än i Sverige, vilket är intressant, då många abortförespråkare i USA såvitt ajg förstått använder Sverige som exempel på ett land med liberal abortlagstiftning. Enligt Aftonbladet så har en abortläkare nu mördats, en abortläkare som specialiserat sig på sena aborter, med sena aborter menas i det här fallet aborter efter vecka 24, alltså aborter sent i sjätte månaden eller senare. Aborter på foster som om de fötts naturligt hade klarat sig bra med modern neonatalvård. Så sent aborterar vi i Sverige möjligtvis efter socialstyrelsens godkännande och då enbart om barnet lider av allvarlig missbildning, vi aborterar exemeplvis knappast foster med downs syndrom så sent.
Jag kan omöjligen acceptera att man mördar någon för att denne gör något som är kontroversiellt men lagligt. Däremot kan jag förstå att abortfrågan är så infekterad som den är i USA när man tillåter så sena aborter som man gör. USA är verkligen ett extremernas land.

Kommentarer
Postat av: Garm



Sådana sena aborter är vidriga, men alltså lagliga i det moralistiska USA.



Här hemma diskuterar vi om vi skall följa övriga Europa och införa 12 veckor i stället för arton som nu.Vår gräns har ju lett till att kvinnor från övriga Europa åker hit för att abortera.



Socialstyrelsen godkänner i stortsett enbart fall där barnet lider av sjukdom eller skada som i princip gör att det är hjärndött eller snudd på.



Men det finns ett problem redan nu, illegala aborter. Vi har fått bort dem i stadiet före 18:e veckan men de förekommer i senare skendet, långt senare skeden, otäckt sena skeden, tom i åttonde månaden.



2009-06-01 @ 16:49:01
URL: http://fjolsvinn.blogspot.com/
Postat av: Garm



Vill bara tipsa om en länk



http://www.newsdesk.se/pressroom/zaida-catalan/pressrelease/view/straffa-eu-laender-som-blundar-foer-abortraetten-298999



Det är till att vara demokratisk eller hur?



Miljömupparna är inte riktigt kloka, vare sig det gäller, demokrati, yttrandefrihet eller moral o framförallt inte miljö.

2009-06-01 @ 22:55:38
URL: http://fjolsvinn.blogspot.com/
Postat av: Henning

Han blev själv ganska sent aborterad då...

2009-07-18 @ 23:43:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0