Polisen fokuserar på "trafikbrott".

Enligt notis i Afronbladet har ett E-brev inom polisen i dalarna uppmanat att fokusera på trafikövervakning för att man ska nå betinget avseende trafikböter.
Detta speglar en verklighet av "pinnjakt" som kunnat skönjas i media i flera år.
Vad är då syftet med denna pinnjakt? Ja poliserna själva papegojrepeterar sina chefers ord om att fler dör i trafiken än av mord varje år. Detta är dock en ren undanflykt och inget annat, alla vet att trafiken till skillnad ifrån brottsligheten skapar enorma samhälleliga mervärden och att femtonhundra döda årligen är ett billigt pris att betala för detta.
Personligen tror jag att syftet med "pinnjakten" är att bränna broar mellan polis och allmänhet. Man vill skapa en situation där allmänheten föraktar polisen och polisen därigenom isoleras och förhärdas så att den på lite längre sikt kan användas för ren repression mot folket. Om polisen inte har några positiva möten med folket, men gott om negativa och detsamma gäller i den andra riktingen, så kommer polisen att skiljas från folket.
Polis betyder man av staden, men den situation man vill skapa är att polisen inte längre är en man av staden utan enbart ett maktens redskap, ett redskap som vet att det bara har en plats att söka sin bekräftelse ifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0