En slank han hit.

Jag kritiserar ju allt som oftast ordningsmakten, nu är det dags igen.
Under färd från Uppsala till Enköping på lördagskvällen för att hantera ett bråk på en resturang fick en  polisbuss vattenplaning och körde ner i diket. Om detta speglar polisens körskicklighet så är det ett under att de lyckas ta någon som försöker undkomma dem i bil.
Som engagerad medborgare måste jag dock ställa frågan, varför körde bussen från Uppsala till Enköping på larm? det är fyra mil, med en snitthastighet på etthundratjugo kilometer i timmen, vilket är en hastighet åtminstone inte jag kan hålla med en Viano i regn ifrån lutbäcken till centrala enköping tar det alltså tjugo minuter. Detta kan på intet sätt betraktas som en rimlig utryckningstid.
En stad som Enköping måste ha en egen polisstation med egen bemanning och dessutom en rimligt dimensionerad bemanning. Detsamma gäller samhällen som Hofors, Tierp, Ludvika etc.

Jo, en sak till, MC-poliserna kör en enveckas kurs varje vår innan de får sätta sig på sina bågar, det kanske vore lämpligt om alla poliser, brandmän och ambulansförare hade en tredagars blåljuskurs vår och höst för att tillse att de har verktyg för att åtminstone någorlunda säkert framföra sina bilar. Polislegitimationen gör ingen till övermänniska, även om många poliser att dömma av de drivor av kraschade polisbilar som föreligger tycks tro det.


http://www.unt.se/enkoping/polisbil-fick-vattenplaning-1002073.aspx

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0