Karensdag för att minska långtidssjukskrivningarna?

Läser i en notis på aftonbladet.se att borgarna, föga överaskande, vill införa en ytterligare karensdag, samt eventuellt ytterligare karensdagar längre fram i sjukskrivningen. Detta för att minska långtidssjukskrivning och förtidspensionering. Det är nästan så att man kan tro att de glömt att det är sedan de i sin förra vända vid makten som ohälsotalen stigit. Två av de saker de skapade den gången var ett varaktigt budgetunderskott och en större statlig belåning på fyra år, än vad samtliga regeringar sedan Gustav Vasa lånat upp tillsammans, samt att man införde en karensdag, vilken över en natt skapade en massiv övertalighet hos redan kraftigt vinstgivande företag och över några år gav kraftigt ökade ohälsotal, då mannen vid svarven inte längre hade råd att stanna hemma när han kände sig krasslig och därför gick till jobbet och förvärrade sin sjukdom, eller gick till jobbet utan att vara skärpt nog och råkade ut för en arbetsplatsolycka. Nu vill man alltså följa singoda tradition och på de fyra år man har på sig genomföra så stora försämringar som möjligt för gemene man, för att sedan mangrant få stora belöningar från sina vänner i näringaslivstoppen när man efter sin mandatperiod röstas bort ur rosenbad och sossarna tvingas röja upp eländet.
Jag förstår inte hur det svenska folket kan vara så korkat att de röstar in borgarna i regeringsställning, har vi ett kollektivt minne sämre än en guldfisks?
Det enda som hindrar mig att själv ta makten här i landet och styra upp eländet är att svenska folket då skulle få en bättre ledning än vad det genom sitt röstande i riksdagsvalet visat sig förtjäna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0