Geocaching

Jag bytte ut min många år gamla privata jobbnalle mot en billig Android för en dryg vecka sedan.  Att det blev en Android istället för en vanlig dumfån var för att jag funderat länge på Geocaching.
Med en GPS-utrustad Android och gratisappen C:Geo är det enkelt att börja Geocacha. Jag har inte hållit på så länge, men jag har i alla fall tagit elva cacher hittills. Försöker plocka minst en om dagen i den mån jag kan.
Gillar du Skattjakter och att få se mer av platserna du rör dig kring så är Geocaching en hobby för dig.

sprithitler Med lillasyster Ida på skycity...

bild032 (MMS)

sprithitler Med lillasyster Ida på skycity. Ida ska till kenya igen och sysselsätta sig med vit mans börda genom att lära dem att hantera sitt avfall.


Dubbelbetalarna.

Det finns en intressant företeelse i taxisvängen, en företeelse som jag misstänker att mindre människokära kollegor exploaterar hänsynslöst. Jag talar givetvis om dubbelbetalarna.
Jag hade en sådan i bilen tidigare ikväll. En tämligen påstruken herre kliver i taxin på stora torget och frågar om jag kör till Sala Backe för en hundring. Då det är en ganska seg kväll så kan jag väl tänka mig att göra så och resan börjar. Vid rödljusen vid Kungsgatan räcker kunden mig en hundralapp med en kommentar om att det väl är lika bra att betala med en gång. Därefter går kunden in i halvsömn. Några minuter senare vaknar kunden till precis när vi når hans adress och han tar fram plånboken och ett kort för att betala resan. Då jag försöker att vara en rättfärdig man så förklarar jag tålmodigt och tre gånger för kunden att han redan betalat för resan innan han till slut tror mig och nöjer sig och stiger ur bilen.
Dessa kunder är inte jättevanliga, men dockk långt ifrån ovanliga. Mellan tummen och pekfingret skulle jag säga att jag har dem i bilen nästan en gång i månaden.

RSS 2.0