Så kör vi årets önskelista.

Jag tänkte delge min omgivning årets önskelista ifall någon känner att de behöver inspiration i vad jag bör få till födelsedagen,
Dessvärre kommer önskelistan med nödvändighet att röra sig om ganska dyra saker då jag köper allt billigt jag vill ha praktiskt taget omgående.

* Ett spelande kompressorhorn till min Rekord Caravan, melodin det spelar skall vara colonel boogie, även känd som bron över floden kwai efter den film den gjordes känd i. sist jag kollade så fanns detta kompressorhorn på firman appelt styling som har en nätbutik, www.appelt.se, Signalhornet har artikelnummer 512.

* Driftsättning av någon av mina trepipar, ingen direkt billig affär, då den ena behöver motorrenovering och den andra behöver växellådsrenovering.

* Ytterligare delar till min grön anna servis, inte tallrikar, vare sig flata eller djupa, ej heller assietter, vanliga saftkannor, såsskålar eller kaffekoppar då jag har allt jag behöver av dessa.

* Renoveringshjälp till sommarstugan där jag vill driftsätta vattnet, måla om minst ett av rummen, byta ut spisen mot en nyare och fräschare (50 cm bred) och reparera sönderrostad takränna i år.

* Riktigt bränslesnål bil, då jag älskar att kunna köra långt och mycket, men drivmedelspriserna börjar bli orimliga. En Lupo 3L, gärna Elsbettkonverterad skulle göra underverk för mina resmöjligheter.

* Körkort för Buss (D) och för tungt släp till lastbil (CE) då det är vad som är kvar för full pott på körkortet.

* Utlandsresa, medelhavs solcharter till resmål i kristet land eller Israel, eller en USA-trip. då jag aldrig varit utanför det egentliga Sveriges fyra länder eller dess två unionsstater.

*Objektiv till min Canon EOS 450D, gärna ett med bra spännvidd, 17-300 eller så och gärna ett ljusstarkt kring 50mm brännvidd.

* En uppsättning riktiga högtalare till min hemmahifi ( Gärna ett par Cervin Wega HP15 eller ett par av Sound Precisions hemmalämpade högtalare, detta då mina nuvarande vräkningsmaskiner (Jamo Push and pull 420 watt) är lite risiga).

* En ruffad plastsnipa med inombordsmotor och åtminstone två kojplatser

* Renovering av hastighetsmätardrivningen till min Suzuki gsx550es så att den kan dokumentera körsträckan vid en Saddlesore 1000

* Rostlagning av min älskade Opel Commodore, inte nödvändigtvis totalrenovering, varje bit av lagning på den är ett steg i rätt riktning. Aktuellare nu än tidigare då bilen är besiktigad och i trafik, så nu är det främst rostlagning som är viktigt.

* Ett par bra och snygga (på mig) solglasögon för att göra arbetet lite lättare under soliga sommardagar.

* Segelbåt, jag är sugen på en Stortriss för att lära mig segla och för att det börjar bli dyrt att köra motorbåt i dagens läge.

* Ny vindruta och nytt blinkersreglage till min Rekord Caravan 70 som ju blev vandaliserad härom året..

* modern stationär dator, då min nuvarande inte är 100% i sin funktion och dessutom lite långsam.

* liggcykel, för att jag tror att en sådan skulle vara kul att använda på sommaren, helst en highracer och gärna med en eldriven hjälpmotor.

* Origo Heatpal, för värme och matlagning vid längre elavbrott.

* Spannmålskvarn, handvevad, finns ett flertal hos kvarnspecialisten, Porkert 150 keramik heter en variant som jag är sugen på.

* Bra frystorkat, gärna från mountainhouse i deras stora burkar.

* Vattenfilter för portabelt bruk, både lifestraw typ och större med högre kapacitet.

* riktigt lätt tält av god kvalitet, gärna tvåmans, då ett enmanstält inte är riktigt anpassat för mina mått.

* sovsäck, men betänk min längd och vikt.

* Marschkängor M90 storlek 300, jag köpte ett nytt par i november 2008, så de är mitt i sin livslängd, men ett par nya nu skulle innebära att jag kan växelanvända nya och gamla kängor och få bägge paren att hålla längre.

* Vete, tröskat, omalet, mycket (jag vill i slutändan ha 150-200 kg hemma, jag har hundra kilo nu.

* En HK2000 i .308 samt ammunition till de vapen jag redan har (alltså 6,5*55, .22lr och hagel kaliber tolv)

* Konserveringstryckkokare, alltså en som man kan konservera vid ca 120 grader med och därmed konservera kött och inte som med min nuvarande gryta bara frukt och grönt.

* Ny Netbook då min gamla har gett upp. Jag gillar Acer så gärna en sådan och jag har fördomar (ogrundade) mot ASUS så gärna inte en sådan.

* Stor fet platt-tv att hänga bredvid öppna spisen i vardagsrummet.

* Fyrhjulsdriven pickup med rimlig markfrigång, gärna mer än tvåsitsig och gärna med flakkåpa.

* Spakblock med lite linor så att jag exempelvis kan dra upp en bil ur diket.

* XT 600 -91 eller nyare, gärna med handtagsvärme och dubbdäck.

* Trevliga mattor som passar i min lägenhet.

* Dammsugarrobot.

* Stor kastrull (minst fem liter)

* Mattorkningsutrustning, gärna en Evermat.

* Utemöbler, dels till gräsmattan för större sällskap och dels till balkong alternativt uteplats för mindre sällskap.

* Grill, gärna en gasolgrill och gärna dessutom en lite större kolgrill. Har vi en trevlig tomt så ska den givetvis användas.

* Automatisk gräsklippare typ Husqvarna Automower. Skulle göra sommaren mycket enklare här i huset.

Kommentarer
Postat av: Tisgift

Diger lista, själv önske jag att jag hade tid att skriva en dylik.

Önskar dig en trevlig födelsedag.

2011-04-15 @ 14:49:37
URL: http://tisend.blogspot.com
Postat av: sprithitler

En snabb titt på blocket igår kväll ger vid handen att en begagnad trilobite kan köpas under 2000 kronor. http://www.blocket.se/stockholm/Electrolux_Trilobite__sjalvgaende_dammsugare__33067400.htm?ca=10&w=3 Vilket jag finner lätt förundrande då jag trodde att de var dyra.

2011-04-23 @ 12:21:35
URL: http://sprithitler.blogg.se/
Postat av: Tisgift

Passande namn...

Trilobiterna fick väl ta stryk i någon förhistorisk SHTF situation, man kan väl anta att de elektroniska trilobiterna möter samma öde i det annalkande peak shit.

2011-05-02 @ 14:58:44
URL: http://tisend.blogspot.com
Postat av: sprithitler

Jag tror nog att jag kommer att kosta på mig att använda trilobiten om jag får en sådan (eller köper en senare) så länge det finns ström i vägguttaget eller så länge den inte tar mer än en femtedel av den el jag kan generera med egen utrustning. Jag avskyr att dammsuga.

2011-05-02 @ 15:30:39
URL: http://sprithitler.blogg.se/
Postat av: sprithitler

En någorlunda överkomlig sak jag glömt till önskelistan, en Kelly Kettle. Googla den.

2011-05-07 @ 13:40:46
URL: http://sprithitler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0