Jag Anklagar.

Den elfte September 2003 Mördas Sveriges Utrikesminister Anna Lindh av en mentalt störd person som bara kort innan händelsen sökt men nekats Psykisk vård.
Han som höll i kniven sitter på anstalt, de skyldiga går fria.
Idag sitter en tjugofyraåring häktad i Örebro för ett stort antal våldtäkter under en lång följd av år, de skyldiga går fria.
En av mina bästa vänners far förlorade livet för fem år sedan, han hade sökt hjälp hos psykiatrin bara några dagar innan han dog, men avfärdats med någon insomningstablett. Han ligger i graven, de skyldiga går fria.
Jag anklagar de som genomfört neddragningar och felgenomförda reformer i psykiatrin de senaste trettio åren för minst tusen fall av mord, minst lika många fall av vållande till annans död och anstiftan till mord eller dråp och för oräkneliga fall av vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan.
Som Taxiförare skjutsar jag många människor till och från Psykakuten och andra Psykiatriska vårdinrättningar. De som avvisas från Psykakuten är anmärkningsvärt ofta i förfärande dåligt skick. Personal jag skjutsat till och från Psykakuten liksom annan medicinsk personal jag skjutsat lämnar enväldigt samstämmig bild, man har bara resurser att över huvud taget hantera de allra svåraste fallen och inte ens dem har man resurser att ta hand om ordentligt.
Följden av detta blir att personer med små bekymmer inte får hjälp i tid, bekymren växer till stora bekymmer, eller kapslas in och blir till undanträngda bekymmer som ligger som bortglömda trampminor redo att explodera när något nytt inträffar i individens liv.
Följden blir också att många svåra fall inte upptäcks, då man bara ser symptom som anses höra samman med små problem, följden blir att man inte förmår ta tag i personer som står på knivseggen och söker hjälp för att inte ta självmord, eller för att inte begå våldshandlingar. När de inte tas om hand av psykiatrin så går dessa hem och dränker sig, eller så går de ut och mördar någon med första tillhygge. Var och en är givetvis ansvarig för sina egna handlingar, så Anna Lindhs mördare ska givetvis sitta av sitt straff,  men lika stor skuld till mordet på Anna Lindh har de som har förstört Psykvården och även de förtjänar att sitta på anstalt.
Lika stor skuld har även de som idag prioriterar politisk lyxkonsumtion framför folkets välmående och väljer att inte återutbygga psykiatrin.
Jag anklagar envar politiker på Riksdags och landstingsnivå som inte själv tar initiativ till en återutbyggd psykvård för mord, dråp, grov misshandel, misshandel, vållande till kroppsskada, framkallande av fara för annan samt anstiftan till dessa brott.
Jag anklagar envar politiker på Riksdags och landstingsnivå som röstat emot initiativ till en återutbyggd och välfinansierad psykvård för alla ovanstående brott, men med synnerligen försvårande omständigheter, vilket alltså kräver lagens för respektive brott strängsaste straff.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0