Rondellmohammed och upprördheten.

Vad är muslimerna upprörda över egentligen?
Allah påstås ha förbjudit muslimerna att avbilda honom, människor,naturen, etc. m.m.
Då kan man förmoda att han även lagt in en sanktion för det hela, förmodligen något i stil med att "den som avbildar allah, eller mohammed eller... kommer inte till paradiset. Gott så, då är straffet utmätt, Wilks kommer inte till det islamska paradiset. Kan inte muslimerna nöja sig med detta?

Illegalt spel respektive asylpolitik

Som vanligt när jag lyssnar på ekot dyker det upp saker som irriterar mig.
Idag var det två saker som störde mig särskilt. Det ena var lotteriinspektionen som beklagade sig över att polisen inte ingriper mycket nog mot de cirka hundra illegala pokerklubbar som finns runt om i landet och där man spelar om relativa småpengar. Givetvis måste lotteriinspektionen klaga på det, eftersom de är satta att kotrollera spel i landet, men lika givet är att polisen inte bör ingripa i någon nämnvärd utsträckning, annat än mot de mest högprofilerade tillställningarna. Orsaken till detta är att om polisen börjar ge sig på desa spelklubbar så kommer de flesta av dem att upphöra, men spelbehovet kommer inte att upphöra. Följden blir att många som verkligen vill spela kommer att gå till den organiserade brottslighetens spelklubbar istället.
Idag är det enskilda elller kompisgäng som arrangerar turneringar och spelkvällar och sannolikt gör en viss egen ekonomisk vinst på spelet, pengarna går till en bättre stereo, en krogkväll, eller en amortering på båten.
Om polisen börjar slå ned på dessa arrangörer kommer marknaden att helt tas över av organiserad brottslighet som fyller speltillfällena med tillgång till narkotika och annat kontragband och som använder de stora vinster de tar ut till att finansiera sin övriga brottsliga verksamhet.
Så, min poänng är, stå på er poliser kartlägg pokerklubbarna, titta sedan bort från alla utom de som drivs av asociala element.

Den andra saken jag irriterades på idag var att man pga problem med att få nya pass till de asylsökande som valt att göra sig av med sina pass på vägen hit och nu skall utvisas inte kan genomföra utvisningarna.
Som jag ser det så kan det inte vara något problem. Kommer en asylsökande hit på annat sätt än genom att plockas upp ur vattnet från en sjunken båt, eller genom att hämtas i sitt hemområde av svenska myndighetsflygplan så kommer vederbörande att ha flugit hit från länder där h*n behövt pass för att komma på planet. Om de då försöker komma igenom tullen här hemma utan pass så är det bara att vi stoppar dem, leder dem tillbaks till planet och skickar dem tillbaks till föregående mellanlandning. Personer som ej är svenska medborgare skall ej komma in i sverige utan ID-handlingar. När ryktet gått ett tag att Passlöshet innebär att man inte ens prövas för uppehållstillstånd i Sverige så kommer de sökande att sluta riva sönder sina pass på flygplanstoaletter, "råka" bli rånade på dem, "få dem beslagtagna" av flyktingsmugglare" etc.
De som söker sig hit är resurskraftiga och dådkraftiga, de klarar sig bra vart som helst, men tydligen är sverige snällast avseende ekomomi och låga krav på de vi tar emot. Det är inte hållbart. Vi bör anpassa oss till västerländsk standard avseende flyktingmottagning och U-landsbistånd.

RSS 2.0