Brott och straff också lite dricks.

Jag läste på¨UNTs hemsida idag att man tagit en man som tidigare tagits för rattfylleri och olovlig körning 48 gånger och bland annat kört på en kvinna med barnvagn i knivsta. Polisen säger att man inte kan göra så mycket åt en sådan här person eftersom man inte kan låsa in honom för tid och evighet.
Jag håller helt med om att man inte kan låsa in vederbörande för tid och evighet och jag håller med om att man under rådande lagar inte kan göra så mycket, såvida man inte ser till att ge honom en snabb rättegång och maxstraff varje gång man tar honom, då hålls han borta från gatorna i alla fall. Det man dock borde göra och som jag nämnt tidigare är att införa ett svenskt "third strike" system, inte med livstidsstraff vid tredje domen, det är lite väl grovt i min smak, däremot med femårsstraff på femte fängelsedomen inom fem eller tio år, fem år i världens bästa kriminalvård skall vara nog för att få ordning på de allra flesta (då måste vi givetvis också se till att vår kriminalvård är världens bästa) samtidigt som man håller buset borta från gatan och ett femårsstraff borde vara avskräckande nog för att få många att avstå från ytterligare brottslighet efter några voltor.

Sen så vill jag klaga på folket här i Sverige.
Dricks gör inte ont att ge. Är ni missnöjd med utförd tjänst så ge inte dricks till servitrisen, stadsbudet, taxiföraren, piccolon, hotellstäderskan etc. Är ni inte missnöjd så ge 5-15 % och är ni synnerligen belåten med utförd tjänst så ge 20% eller mer i dricks.
Dricksen är ett uppskattat inslag och en viktig del i inkomsten för oss som arbetar i serviceyrken och om ni inte dricksar när ni är normalt nöjd med utfört arbete, hur ska ni då kunna markera att ni är missnöjda?

Storebror har körkort.

Min käre storebror körde upp för bilkörkort idag, så lagom till artonårsdagen av artonårsdagen har han nu alltså bilkörkort. Han klarade både teoriprov och uppkörning på första försöket.

Storebror har körkort.

Min käre storebror körde upp för bilkörkort idag, så lagom till artonårsdagen av artonårsdagen har han nu alltså bilkörkort. Han klarade både teoriprov och uppkörning på första försöket.

Apell till /för HOFORS.

Håller du på att köra fast i ett lerhål så är det gasen., inte bromsen som tar dig ur situationen.
Hofors Kommun, trampa på gasen.
HOFORS BRUK, ta ditt gamla ansvar för samhället.
HOFORSBOR, Räta på ryggen, gör er del, kommunen består av er, Bruket bärs fram av er, även de av er som idag går arbetslösa, ni utgör samhället, ni kan lyfta vår stad.
Ställ ner ölburken, gå samman, starta nya verksamheter, flytta er efterfrågan från främmande ort och främmande land till Hofors, lägg era pengar där de gör nytta för er och era barn.
Sluta klaga över att politkerna saknar geist och framåtanda, det enda en demokrati garanterar är att folket får det styre de genom fria val visat sig förtjäna. Se till att genom gärning i vardagen och genom gärning i nästa val visa er förtjäna bättre styre än ni har idag.
Hofors Politiker, In på åttiotalet bars ni på en våg av stålverkspengar, med en ung högavlönad befolkning, då var det lätt att vara politiker, Idag har pengarna sinat, befolkningen gått i pension, stålverket slutit sina portar och gruvorna stängt, det är nu ni som politiker som ledare måste visa framfötterna, Förr drog stålverket lasset ensamt, nu måste NI finna parhästar till det, ni måste få folket att våga satsa, ni måste själva våga satsa, arbetstillfällena kommer inte längre som en skänk från ovan, de måste alstras i kommunen, det görs på flera sätt, ett sätt är att öppna Vingesbacke och långnäs, halva malmkroppen i långnäsgruvan är kvar, idag är den brytvärd.
Hofors kommun har en stor budget, läggs beställningarna i Hofors så ger de nya arbetstillfällena än större budget att röra sig med. Hoforsborna är duktiga industriarbetare, uppblandade med duktiga entreprenörer, med rätt uppmuntran kan de göra storverk.
Hofors har bostäder, industritomter, god infrastruktur och duktiga industriarbetare, med duktiga näringslivsstrateger och industrirekryterare kan Hofors locka företag att flytta sin produktion till Hofors, istället för att bygga ut sina verksamheter i mälardalen. 100 nya arbetstillfällen i Stockholm är en belastning på lokalmiljö,infrastruktur och bostadsmarknad,. för hofors är de en gudagåva.
Snälla Hofors kommunledning, älskade Hoforsbor och vördade Brukschefer, ta ert ansvar, gemensamt och var och en på egen hand, lyft Hofors ur lerhålet, bli den flammande fyrbåk som visar vägen för övriga inlandet ur stagnation och recession och in i den strålande framtid som femtio och sextiotalens rekordår lovade!

osmakliga uppmaningar.

Belöning för våld mot nazist

Uppsala 19 aug 09:38

På affischer som satts upp i Uppsala utfästs en belöning för den som misshandlar en 18-åring som pekas ut som nazist.

Det är den vänsterextrema gruppen Afa, Antifascistisk aktion, som står bakom affischen, där belöningen för den som misshandlar 18-åringen utlovas vara 500 kronor och ett knogjärn.

- Hela hans identitet är publicerad med bild och personnummer. Vi har inte sett något liknande tidigare, att man uppmanar till misshandel och utfäster en belöning i form av pengar, säger Christer Nordström, polisens presstalesman i Uppsala till Aftonbladet.

Polisen har rivit ned de affischer som hittats och en anmälan om anstiftan till grov misshandel har skrivits. Även Säpo har kopplats in på ärendet. På Afas hemsida beskrivs misshandels-uppmaningen som ett projekt lanserat som "Antifascistiska arbetsförmedlingen" för att "sätta folk i arbete".


Ovanstående ät klippt från Blockets nyheter.
Hur i hela riden resonerar AFA? är AFA i själva verket en organisation under nazisternas paraply? De metoder AFA använder sig av är sådana att tänkande och kännande människor måste sympatisera med deras offer snarare än med dem.
Om nazister och andra grupperingar i samhället av idag är ondska så är vi ännu så länge i en situation där man bekämpar dem genom debatt, inte genom våld. Beredskapen och förmågan att ta till våld måste givetvis införskaffas i fredstid, men att ta till våld i fredstid är enbart ett sätt att skapa sympati för dem man angriper. AFA är ett större hot mot demokratin och det öppna samhället än alla de nynazistiska rörelserna tillsammans är.

Carlsberg till räddning.

Som somliga av mina läsare vet så bojkottar jag Coca-Cola nu under OS, jag har en burk
köpt före OS kvar att klara mig på tills OS är över. Orsaken till bojkott är att Coca-Cola sponsrar OS.
Detta representerar ett visst problem för mig då jag normalt sett är storkonsument av Coca-Cola.
I torsdags så kände jag att det var lite tungt, men när jag var inne på Ica Maxi här i uppsala för att se om det fanns någon rimlig ersättning att dricka under bojkotten så fann jag att de sålde flak med Trocadero för 79kr plus pant och allvarligt talat, Trocadero är den enda läsk som för storkonsumtion på allvar kan ge Coca-Cola en match.

Captains log Supplemental.

Efter en timme och fyrtiofem  minuters laddning var extrrabatteriet i form att dra igång bilen, men bilen gick som en säck med nötter nästan hela vägen hem, vet inte varför, men
det släppte mellan Rondellen vid nya Willys och Röborondellen.
Nu är jag duschad och klar och ska sent om sider ge mig ut och jobba.

Captains log earthdate 20080817

Ja, så har man varit ute i stenskär ett par dagar och är kvar där än. Jag packade och gick ut till bilen för en kvart sedan och skulle köra hemåt för att börja jobba framemot fem- halv sex. Vrider på startnyckeln och inget särskilt händer, det glöder litegrann om kontrollamporna, men annars är det tyst. Nåja, det är inget direkt ovanligt med Rekorden, någonting tenderar att dra ur batteriet i den. Så jag tar fram extrabatteriet jag brukar ha stående i bakluckan och kopplar in det, då går motorn runt riktigt hyggligt, men bilen har ju stått sedan i fredags och med rekorden så spelar en dag extra stillastående stor roll för hur lätt den är att starta och jag har inte laddat extrabatteriet på länge, så bilen vägrar alltjämt att starta i det råa fuktiga vädret (regn hela helgen). Nu hade jag dessbättre en batteriladdare liggande i bilen så jag tog in extrabatteriet och satte det på laddning, där ska det få stå i en timme elller så så får vi se om den vill dra igång bilen efter det, om inte så har jag bekymmer (eller snarare en extra övernattning härute).

Sveriges Framtid vid en Istid.

Såvitt jag har förstått så ser många klimatforskare en Istid som en realistisk möjlig konsekvens av våra CO2 utsläpp.
En istid skulle drabba sverige väldigt hårt i kraft av vårt nordliga läge och många inhemska Sverigehatare talar skadeglatt om den dag då vi själva oundvikligen blir flyktingar och måste lita till främmande länders givmildhet. Som nationalist så kan jag naturligtvis inte acceptera ett händelseförlopp där Sverige går under, jag kan inte heller acceptera ett agerande där vår överlevnad som nation sker på bekostnad av andra länders territoriella integritet. Därför har jag så här på morgonkvisten börjat fundera på hur vi ska för det första kuna behålla vårt territorium och för det andra kunna tillskansa oss ett substitutterritorium för delar av befolkningen att bo på under Istiden. Svvaret på den första frågan kräver att vi har tekniska lösningar någorlunda klara för oss och är beredda att snabbt implementera dem när skiten träffar fläkten, Svaret på den andra frågan kräver att vi väljer ut ett ohävdat substitutterritorium nu och börjar hävda detta som svenskt..

För att hävda vårt territorium genom en Istid så krävs som jag ser det att vi oavbrutet bebor det, då räcker det i mina ögon inte med att ha forskningsstationer och militärpatruller på Isen, vi måste ha städer på fosterjorden, helst rätt så stora städer så att det blir politiskt väldigt svårt för kommande makthavare att evakuera dessa och överge vårt älskade land.
Hur bygger och bibehåller man städer i ett land som kommer att täckas av kilometervis med IS?
Min lösning är att vi bygger städer på våra högre berg i varje område i Sverige (på sina håll ett par hundra meter höga, på andra håll (kebnekaise ) 2103 meter höga. Dessa städer förses med några kärnreaktorer var för att medelst spillvärme kunna värma såväl bostäder som marken, i och kring städerna lägger man ett omfattande markvärmenät som ser till att marken ut till åtminstone ett par kilometer från städerna aldrig fryser. Man kommer sannolikt att få ett ganska stort elöverskott, detta används i elintensiv industri, i doppvärmare för att stärka markvärmen från reaktorernas kylsystem, till export av el och rentav till högeffektlasrar för att punktbekämpa is på större avstånd.
livsmedelsförsörjning sker genom visst åkerbruk och genom hydroponisk odling i växthus i och kring städerna.
Jag vill påstå att Sverige om vi kraftsamlar kring detta kan bygga ett tiotal sådana städer runtom i landet och på så vis hävda hela vårt territorium. Min tanke med att lägga städerna på högstapunkter i landskapet är att migrerande glaciärer ska ha svårare att hota städerna.och att smältvatten från markvärmen skall bidra till att hålla rent på större avstånd runt städerna.

Hur ska vi då göra för att utvidga vårt territorium? Jo, vi ska identifiera höjdryggar i haven som ligger utanför alla andra länders ekonomiska zoner idag och som inte kommer att förbindas med andra länder eller deras ekonomiska zoner vid en generell sänkning av havsytan, i alla fall inte innan de dykt upp som öar som Sverige redan har hävdat. Dessa områden skall vi hävda redan idag, till skillnad från de istidssäkrade städerna som vi bygger på kort tid när Istiden redan börjat. Metoden för att hävda dessa områden är att köpa upp gamla offshoreplattformar, köra ut dem till området ifråga och parkera dem på havsbottnen där, på så vis har vi artificiella öar på plats dit vi kan evakuera delar av vår befolkning och på så vis hävda det som en del av vår nation, när sedan havsytan sjunker och öar dyker upp på platsen så har främmande makt svårt att på ett lagligt sätt angripa vårt territoriella anspråk på området. Dessa territorier kommer vi naturligtvi att tvingas återlämna till naturen när Istiden tar slut och vi kan återbefolka fosterjorden, men det torde inte vara något större bekymmer, inte så länge läroplanen i skolorna är korrekt utformad och efterlevs.

Jag vill även se en tredje väg för att säkra Sveriges fortlevnad och även denna är realistisk, rent av nödvändig, att igångsätta idag, gärna med användande av sagda utvidgning
av vårt territorium i havet. Detta område i havet kommer med största sannolikhet att vara närmare Ekvatorn än Svenskt territorium idag är och alltså lämpligare för rymduppskjutningar. Detta skall vi använda för att därifrån lyfta vårt program för kolonisering av Månen, Mars och rymdstationer i omloppsbana kring jorden och i de olika lagrangepunkterna samt konstruktionen av generationsarker för kolonisering kring fjärran stjärnor.

svartenbrandt och knivlagen

Jag läste på blockets nyhetssidor att Lars-Inge Svartenbrandt gripits under pågående sommarsugeinbrott i säter och att han då burit en stor kniv, gripandet var tydligen odramatiskt.
Han är tydligen nu frisläppt.

"Enligt polisen är Svartenbrandt fortfarande misstänkt för stöld, bilstöld, brott mot knivlagen och narkotikabrott. Han kommer kallas till nya förhör senare."

Det som orsakar detta inlägg är att han fortfarande är misstänkt för brott mot knivlagen. Sist jag läste knivlagen så stipulerade den att det var förbjudet att bära kniv eller andra farliga föremål på allmän plats. Om en sommarstuga (även om du är där olovligen) är att betrakta som allmän plats i knivlagens mening, i rättspraxis rörande knivlagen, eller bara i polisens ögon, då polisen har stort utrymme att använda eget omdöme rörande knivlagen så är det något helt annat än vad som både står om polislagen på nätet och än vad man när knivlagen infördes och senast den ändrades sade till folket rörande knivlagen.
Att en orutinerad nybliven polisassistent delger Svartenbrandt misstanke om brott mot knivlagen när han sätter honom i radiobilens baksäte är en sak, alla har rätt att göra misstag. Att polisen säger att han fortfarande är misstänkt för brott mot knivlagen när han efter flera dagar i häktet frisläpps är något helt annat och kan inte skyllas på ett misstag, det måste ha med en agenda att få praxis kring knivlagen skärpt på ett sådant sätt att medborgaren aldrig kan vara trygg från polisens godtycke. I mina ögon var svartenbrandts kniv såvida han inte hotade polisen med den (vilket uttalandet om ett odramatiskt gripande talar emot) inte mer relevant än vilken färg han hade på kalsongerna.

Det är dags att något görs för att få poliserna att förstå att de ska tjäna medborgarna, inte regera dem.

Liten reflektion över OS

Jag tänkte litegrann på det här med att lägga OS i länder utan fungerande demokrati.
1936 genomfördes sommar OS i Berlin, detta följdes inom kort av att Tyskland startade världskrig.
1984 genomfördes Vinter OS i Sarajevo, detta följdes inom kort av Jugoslaviens undergång i ett bittert inbördeskrig.
2008 är Sommar OS åter förlagt i en enpartidiktatur som förtrycker minoritetsfolk inom det egna landets gränser.
Världskrig inom fem år då alltså, hoppas bara att Sverige kan hålla sig utanför den här gången också, även om det med tanke på EU känns mindre troligt.
Klarar vi att stå utanför och slippa en infrastruktur och industri i spillror så har vi ju goda pengar att göra även på detta krig.

RSS 2.0