Vet någon om denna undersökning fått en uppföljning?

Jag blev idag uppmärksammad på en gammal artikel i Dagens Nyheter som ger indikationer på att en känsla man haft dessvärre stämmer.
Enligt gärningsmännen själva är en förfärande stor andel av ungdomsrånen av hatbrottskaraktär, detta är naturligtvis ett oerhört stort hot mot samhällets sammanhållning och ett samhälle, särskilt ett förment demokratiskt samhälle, utan sammanhållning har ingen framtid. I alla fall ingen demokratisk och trygg framtid.

Feminismen utbytt som splittrande kraft?

Jag har på senare år sett och hört feminister beklaga sig över att feminismen försvagats. VArför har den det?
För att dess någorlunda legitima mål är nådda och idealisterna gått vidare till andra kamper? Ja kanske.
För att vi lever i en tid av misogyn backlash efter feminismens framgångar? Nej, det kan jag inte se.
För att feministerna gjort sig så omöjliga att ingen vill förknippas med dem? Verkligen inte omöjligt.

Men jag tror att sanningen är en annan.
Min syn har i många år varit att feminismen varit, om än inte ursprungligen till sitt syfte så till sin funktion under nittio och tjugohundratalet definitivt ett maktens redskap att hålla folket splittrat och hålla män och kvinnor i luven på varandra så att de inte skall se när makten fattar beslut som kommer att försämra deras livsvillkor radikalt.
Alldeles nyss här läste jag på en blogg att problemet med EU idag och ännu mer när Turkiet kommer in i det är att en demokrati inte kan fungera om de kulturella skillnaderna inom den och skillnaderna i bakgrund och erfarenhet inom den är för stora för att en meningsfull och fruktbar diskussion skall kunna ske.
Utifrån den iakttagelsen så tror jag att feminismen idag är överspelad därför att makthavarna nu har skapat en situation där feminismen inte längre behövs för deras syften, man har förändrat folkets sammansättning så mycket och fört in ett så fantastiskt diskussionsförstörelsevapen att feminismen är överflödig. Med över en miljon invandrare och många hundratusen av dessa ifrån länder med en helt annan religiös och kulturell bakgrund kommer man inte att ha tillräckligt mycket gemensam bakgrund för att kunna föra en meningsfull diskussion, all den tid man skulle använt till meningsfull diskussion kommer istället att gå till språkförbistring och till försök att etablera grunderna för diskussionen, saker som förut var självklara då man delade erfarenheter.
Om en diskussion trots detta skulle komma farligt nära att bära någon som helst form av frukt och avslöja makthavarnas brist på trohet mot folket och nationen så har man en atombomb att ta till, man låter någon fälla ett ytttrande som någon annan kan härleda till rasism, varvid någon nyttig idiot kommer att nappa och när så Rasistbeskyllningen en gång är utkastad så är diskussionen död och inte sällan även diskussionsforumet.

Feminismen är alltså överspelad som splittrande kraft helt enkelt därför att en starkare splittring framgångsrikt infört och maktnomenklaturan därför ser sig som trygg i sina elfenbenstorn.

Alla är jämlika, men några är jämlikare.

Läser i Arbetarbladet att man vill utrusta vissa personer med arbete i skogen med pepparspray mot björnattacker. Undrar om man tänker ge vanligt folk den möjligheten också, eller om tanken är att vanligt folk ska håll sig i affärsgalleriorna där de är lönsamma.

Trubbig kniv säljes.

Atonbladets hemsida kan man läsa om ett nytt genidrag, en trubbig kökskninv.
Förvisso har de rätt i att man inte överdrivet ofta behöver den vassa spetsen på en kökskniv, men den lösning man har funnit är en ickefungerande lösning på ett väldigt litet problem.
Till att börja med så skulle jag tro att de som väljer att köpa en sån där kniv är de som det är minst risk att har behov av att knivarna är av den typen. Vidare verkar den bara vara trubbig i en två dimensioner, den skulle behöva ha en platta eller metallklump i ytteränden för att bli trubbig nog. Visst går en spetsig kniv lättare igenom skinn och muskler, men med tillräcklig kraft, till exempel från ett fall eller ett avsiktligt hugg får den där kniven också in på dödligt djup i en människokropp.
Vad vi behöver är inte mer lagar och regleringar, eller mindre farliga knivar, vad vi behöver är föräldrar och skolor som lär ut sunt förnuft.

lite smått på kvällen.

För två och en halv timme sedan traskade jag iväg och köpte en fotogenlampa för 220kr efter att ha ringt på en annons på blocket. Det blev en till synes äldre bordslampa i väldigt trevligt skick, glasdetaljerna var som nya och metallen charmigt ärgad, jag fick dessutom en liter lampolja med på köpet. nu står den på ett bord och lyser upp i rummet. Tillsammans med min Vevradio så kommer den att göra framtida strömavbrott betydligt trevligare.

nyss inköpt fotogenlampa 090615


Sen så vill jag berätta att imorgonkväll (tisdag) efter nyheterna klockan sex så är det P3-kultur på P3, där så har de bland annat intervjuat en av medlemmarna på Swedish Survivalist i någn slags katastroftema som de tydligen ska ha.
Jag kommer att lyssna, gör det du också.

Radannonser på nätet

Det är mycket bedrägerier på nätet nu, förmodligen för att hindra detta går det inte att betala annonser på Blocket annat än med Abbonemangstelefon eller kontokort, detta är irriterande när man vägrar kontokort och kör med kontantkortstelefon.
Än mer irriterar på Blocket blir man när man ser priserna på annonserna. När jag började surfa på Blocket så var annonserna gratsi, sedan blev det ett pris på 20-40 kronor på bilannonser, nu kostar en bilannons 120 kronor och de flesta andra annonser 90-100 kronor. Detta medans det finns en gratis annonssajt med samma funktioner som Blocket, Raderna,  där man snabbt och enkelt kan lägga in sin gratisannons med bild. Nu är det inte mycket trafik på Raderna, men det kanske att vi kunde ta och ändra på. www.raderna.se

Torkad mat

Jag köpte mig en Mattermos som födelsedagspresent till mig själv dagen efter min födelsedag, sedan dess har jag tagit ungkarlsmatlagningen till en helt ny nivå. Med en mattermos kan man laga mat på ett helt nytt sätt, ett sät som gör att till och med snabbnudlar blir värda besväret. Man lägger helt enkelt i de ingredienser man vill tillaga i termosen, häller på kokande vatten ifrån vattenkokaren, skruvar på locket, skakar då och då och väntar 5-20 minuter beroende på vad man tillagar, ätes sedan lämpligen med sked. Det enklaste man kan göra är att helt enkelt krossa ett paket snabbnudlar, hälla i nudlarna och kryddorna i termosen och slå på hett vatten. Det blir dock lite tråkigt och inte helt balanserat i längden, så då utvecklar man det hela. en variant man då kan komma till är det jag åt till lunch idag, lite couscous, lite makaroner och lite matvete, en Varma koppen soppa som kryddning, lite torkad köttfärs och torkad korv för proteiner och lite torkade morötter för vitaminerna. Matvete behöver lång tillagning, så när jag slagit på 3 deciliter kokande vatten på det här så fick det dra i tjugo minuter med omskakning då och då innan det åts, riktigt gott faktiskt.
Den aktiva insatsen för matlagningen med den här metoden inskränker sig i ögonblicket till kanske två minuter, sedan behövs det lite tid för att torka köttfärs, korv och morötter, den tiden har jag lagt det mesta av ikväll då jag stekt 840 gram köttfärs i teflonpanna med lite chilipulver, chilipeppar och salt och låtit fett och vatten rinna av på hushållspapper innan jag lagt det på bakplåtspapper i ugnen. 1100 Gram morötter har skalats, skurits i lagom bitar förvällts i lättsaltat vatten och lagts på bakplåtspapper i ugnen och 480 gram kabanoss slutligen har skivats tunnt, stekts i teflonpanna utan tillsatt fett och även det hamnat på bakplåtspapper i ugnen. till detta ska även 350 gram rödbetor skäras upp, förvällas och torkas imorgon. Sedan förvaras korv och köttfärs i vidhalsade plastflaskor i kylen och rotfrukterna i glasburkar på spisfläkten.
Nu kommer somliga att fråga sig om det inte är vettigare att bara skaffa sig en flickvän, än att forska i och vidareutveckla ungkarlsgastronomin, de har förmodligen rätt. Men å andra sidan så är man ensam ibland även när man lever i ett förhållande och då kan det vara praktiskt att ha någonting sånt här, billigt och lättlagat och någorlunda nyttigt, att ta till istället för Billys Pizzor, hämtpizzor eller liknande som är både dyrt och onyttigt.
Själv ser jag Termosmatlagning som en uppenbarelse och uppskattar verkligen min halvliters primusmattermos.

Befria Etern!

Jag hörde i något radioprogram för en tid sedan att man på Nya Zeeland tillåter mikroradiostationer, de måste ligga på frekvenser som inte används av de stora stationerna lokalt och får inte ha mer än en viss uteffekt. Detta ger en mängd små lokala radiostationer, ofta bara ett musikflöde, men ibland reportage, intervjuer eller samtalsprogram.
Jag tror att det skulle vara bra för inte minst lokal demokrati, såväl som för kulturen om man tillät något motsvarande i Sverige, det skulle även fungera som ett rekryteringsunderlag till de stora radiostationerna.

Mitt förslag är alltså att man öppnar för små radiostationer som ej får drivas i vinstgivande syfte, får ha en effekt som ger en räckvidd på ungefär fem kilometer i någorlunda fri terräng och får ligga på definierade frekvenser i respektive område som ej används av de stora radiostationerna. Kanske att man skulle använda AM-bandet, om inte det används till något annat i Sverige.
Att driva en sådan här station skulle inte kräva tillstånd, men däremot vara anmälningspliktigt med en smärre avgift (femhundra kronor årligen i anmälnings och tillsynsagvift) varvid man endera fick en frekvens tilldelad sig, eller fick rätt till medling vid frekvenskonflikt mellan stationer som ej löses genom gentlemannauppgörelser, vid anmälningen skulle även ansvarig utgivare av stationen anmälas). Till dessa kanaler skulle även en låg STIM-avgift associeras (jag skulle nog kunna tänka mig att betala 500-750 kronor per månad för rätten att sända upphovsrättsskyddad musik påhobbybasis).
Vad tror ni, är det en vettig tanke?
Är det möjligt med hänseende till politik och STIM?

För stora förpackningar läsk och godis

Läser i Aftonbladet idag att ett antal skolläkare och sjuksköterskor vill förbjuda lösgodis och stora förpackningar av läsk, godis och saft. De härleder ökande barn och vuxenfetma till större förpackningar av sockerhaltiga njutningsmedel. Där har de delvis rätt, men huvudsakligen fel.
Enligt aftonbladets referat av brevet så hävdar de att läskflaskorna vuxit från 30 cl till 1,5 liter de senaste tjugo åren, där har de helt fel eller mer sannolikt så ljuger de.1,5 liters petflaskor var väldigt vanliga för tjugo år sedan och jag har minnen av enliters läskflaskor för åtminstone tjugoåtta år sedan.
Visst har den ökade tillgången med den ökande fetman i samhället att göra, men större problem är dålig skolmat som gör att barn och ungdomar vänder sig till läsk och godis istället, och TV-spel och datorer som ger en stillasittande livsstil (men som liksom allt annat är bra om man inte går till överdrift med dem) och en ickefungerande skolidrott.
Jag tror att man måste ha ett hollistiskt grepp på det hela, ökande barnfetma är ett problem av många som är relaterade. Jag tror att skolbarn behöver frukost innan de går till skolan, att äta frukost ensam eftersom föräldrarna skyndat iväg till pendling till arbeten på olika håll är inte ett bra sätt för en sjuåring, eller en femtonåring att äta frukost, man behöver odla sina relationer till föräldrarna.Någonting måste göras så att man har tid att träffas kring frukost och kvällsmat och så att man har tid att laga kvällsmat. Mitt förslag är att avskaffa dagistvånget här i landet, i anslutning till att man tvingade ut kvinnorna i förvärvsarbete så byggde man ut dagisväsendet till att omfatta praktiskt taget alla barn. mängder av kvinnor jobbar hemifrån för att ta hand om andras barn, samtidigt som deras egna är på daghem ovh vårdas av andras mammor. Jag menar att dagis är bra för barn till ensamstående förvärvsarbetande föräldrar, men att det rimliga sättet att nyttja att vi dubblade utbudet av arbetskraft är att minska arbetstiden, 25-30 timmar per vecka per vuxen skulle ge mer arbete utfört åt arbetsköparna och mer köpkraft till familjerna, samtidigt som det möjliggör för de vuxna i en familj att ha överlappande arbetstider så att den ena är hemma på förmiddagen och den andra på eftermiddagen och barnen kan vinkas av på väg till skolan av en förälder och mötas med mjölk och kakor av den andra när de kommer hem. Detta ger sunda matrutiner, sunda relationer till föräldrarna och en god chans till meningsfulla gemensamma intressen och fritidssysselsättningar.
För att kompensera för ändrade motions och rörlighetsmönster de senaste femtio åren och som accelererat de senaste tjugo åren är det motiverat att ändra skolidrotten. På min tid var det mest lagsporter och annat som var alltför lätt att maska ifrån och inte minst att vilja maska ifrån, det gjorde att skolidrotten blev värdelös för de som behövde den mest. Såvitt jag kan förstå så är det likartat idag, därför är en totalrevision av skolidrotten vad som borde ske. Inför löpning i grupp, ledd av vanliga lärare tre till fyra gånger i veckan från första skolveckan i ettan och progressivt ökande distans efterhand, tre till fyra ordentliga löppass i veckan borde vara mer än nog för att hålla hälsan hos de allra flesta, sedan kan man ha bollsporter, simning, friidrott etc på en till två vanliga idrottslektioner i veckan. Skolmaten åtgärdar man genom att införa riktig skolmat lagad på respektive skola av duktiga kockar och/ eller kokerskor.

Alltså, hög tillgång till sockerhaltiga varor är inte problemet, det ät möjligtvis en sak som synliggör problemet, problemet är stillasittande, dålig skolidrott, dålig skolmat och bristfällig matbordskultur i hemmen  och inte minst ont om tid för att vårda familjen och relationerna, mina åtgärder kommer till rätta med dessa problem.

Dagens skrämmande citat.

"- Europas nationer bör föras samman i en superstat utan att deras befolkningar förstår vad som sker. Detta kan åstadkommas genom stegvisa förändringar, alla förklädda till att ha ett ekonomiskt syfte, men som på sikt och oåterkalleligt kommer att leda till en federation."

-Jean Monnet (en av EUs fäder)

Strömavbrott

Det blev strömavbrott ett tag här på eftermiddagen, det är inte första gången, jag har blivit väckt ett par gånger av att TVn gått igång efter strömavbrott. För några veckor sedan hade jag strömavbrott här också.
Det här väcker ett par frågor kring min beredskap, jag kunde inte lyssna på radio, jag har bara en radio i drift här hemma och den har inga batterier (kräver R20), det är inte å något som helst vis acceptabelt, jag måste kunna hålla mig informerad. Det är alltså hög tid att jag köper mig en radio med vevgenerator så att jag alltid kan lyssna på Radio. Jag borde även skaffa en UPS till Datorn, det är inte bra för den att bli strömlös på det här visaet och det är rätt trevligt att kunna fortsätta med det man för ögonblicket gör och avsluta på ett bra sätt om strömmen försvinner.
Sen så kunde en fotogenlampa eller två vara trevligt, dags att kolla på blocket.

Dags att införa vapenvett på skolschemat?

läser i aftonbladet  att en tjugoettårig kriminell vådaskjutit en kvinnlig kamrat till döds då han skulle flytta sin illegalt innehavda pistol.
Missförstå mig inte nu, jag har ingenting emot att kriminella skjuter ihjäl varandra, det sparar i bästa fall pengar för samhället när det blir en kriminell mindre i livet. Men när de av misstag skjuter ihjäl oskyldiga hederliga människor (även om de har dålig smak i sitt umgänge) så är det mer än bara en aning olyckligt.
Vi vet att det idag är en förfärande hög koncentration av illegala vapen i "underpriviligierade" grupper i samhället, då kanske det är dags att vi erkänner att så är fallet och gör vad vi kan för att minska skadeverkningarna av detta.
Mitt förslag är att man i grundskolan och gymnasiet inför vapenvettsutbildning ett par timmar per läsår. Denna utbildning ska fokusera på de fyra grundreglerna.
1. Ett vapen är alltid laddat.
2. Placera aldrig fingret innanför varbygeln förrän du avser att skjuta.
3. Låt aldrig någonsin pipan peka mot (eller svepa över) någonting som du inte är beredd att förstöra/döda.
4. var medveten om ditt mål och vad som finns bakom det.

Utöver dessa fyra grundregler kan det också vara bra att lära folk hur man laddar ur och säkrar de vanligast förekommande vapnen man kan råka springa på.
Inte minst viktigt att tänka på är att vi har 800 000 lagliga vapenägare i landet, de allra flesta känner någon som har vapen hemma och då inte alla har hela omdömet med sig hela tiden så är det inte helt osannolikt att man kommer att springa på ett vapen som ligger framme även hos lagliga vapenägare., även då är det viktigt att kunna de fyra reglerna och hur man kontrollerar att vapnet är ofarligt så att man törs hantera det för att låsa in det.

Kan man få för mycket av Internetforum?

Som jag har nämnt förut så driver jag några internetforum, utöver Swedish survivalist och vapenlobbyn så har jag även ett forum för Uppsalataxi, även om det inte är många som upptäckt det och ett för Hofors, som ingen upptäckt ännu, jag vill inte ut och spamma om det på olika Forum och gästböcker. det finns på Hofors.egetforum.se.

Abortläkare mördad.

I USA är abortfrågan ständigt aktuell, det kan man förstå med tanke på att man där rent genrellt tillåter abort betydligt senare än i Sverige, vilket är intressant, då många abortförespråkare i USA såvitt ajg förstått använder Sverige som exempel på ett land med liberal abortlagstiftning. Enligt Aftonbladet så har en abortläkare nu mördats, en abortläkare som specialiserat sig på sena aborter, med sena aborter menas i det här fallet aborter efter vecka 24, alltså aborter sent i sjätte månaden eller senare. Aborter på foster som om de fötts naturligt hade klarat sig bra med modern neonatalvård. Så sent aborterar vi i Sverige möjligtvis efter socialstyrelsens godkännande och då enbart om barnet lider av allvarlig missbildning, vi aborterar exemeplvis knappast foster med downs syndrom så sent.
Jag kan omöjligen acceptera att man mördar någon för att denne gör något som är kontroversiellt men lagligt. Däremot kan jag förstå att abortfrågan är så infekterad som den är i USA när man tillåter så sena aborter som man gör. USA är verkligen ett extremernas land.

RSS 2.0