Ett starkt dygn.

De senaste tjugofyra timmarna har jag hunnit med det mesta av en ganska seg arbetsdag, slutade på 303 kronor i timmen, jag har varit på påsknattsmässa i Domkyrkan, brutit fastan på McDonalds och funnit att deras 1955-Burgare är riktigt schysst. Fått några timmars sömn, Mumsat Brunch i form av Bacon och stekt ägg, kört några mil motorcykel på landsbygden utanför uppsala och alldeles nyss mumsat Biff med lök och bearnaise, ett sakrament i sig.
Nu dags för ett par timmar World of warcraft innan läggdags.

Studiemedel.

Jag surfade in på Centala Studiesabotage Nämndens Hemsida och undersökte hur mycket man får tjäna för att få ta fullt studiemedel. Summan är 68480 kronor per halvår om studierna pågår 20 veckor per termin. Det blir 11413 kronor per månad. Om man sprider ut inkomsten över hela terminen.
Om man antar att man tjänar pengarna enbart på sommaren så är det rätt mycket man får tjäna. Om man istället antar att man kör Taxi med 37% provision och arbetar hela terminen så blir det mindre imponerande. Om man arbetar varje fredag och lördag kväll så får man bara köra in ca 4000 kronor per arbetspass i genomsnitt och inte jobba mer än så på sommaren heller. Så mycket för arbetslinjen. Att jobba varje helg under terminen och som en Gnu under sommaren borde uppmuntras av staten och CSN, inte motarbetas.
Om man tar studielånet och inte bara bidragsdelen så lever man förstås fett på att inteckna sin framtid om man arbetar ihop 11413 kronor per månad. Om man däremot vill ta ut bara bidragsdelen så blir det värre.
För att komplicera saken ytterligare så räknas det tillåtna intjänade beloppet på när pengarna betalas ut, inte när de tjänas in. Det innebär att de flesta som sommarjobbar får det besvärligt då lönen för det arbete som utförs i Juni ofta betalas ut i juli. Det innebär att lönen för Juni, juli och Augusti belastar höstens tillåtna intjänade belopp. Efter ett vettigt betalt sommarjobb blir det inte många arbetsdagar kvar för hösten om man vill ha fullt studiebidrag

Så kör vi årets önskelista.

Jag tänkte delge min omgivning årets önskelista ifall någon känner att de behöver inspiration i vad jag bör få till födelsedagen,
Dessvärre kommer önskelistan med nödvändighet att röra sig om ganska dyra saker då jag köper allt billigt jag vill ha praktiskt taget omgående.

* Ett spelande kompressorhorn till min Rekord Caravan, melodin det spelar skall vara colonel boogie, även känd som bron över floden kwai efter den film den gjordes känd i. sist jag kollade så fanns detta kompressorhorn på firman appelt styling som har en nätbutik, www.appelt.se, Signalhornet har artikelnummer 512.

* Driftsättning av någon av mina trepipar, ingen direkt billig affär, då den ena behöver motorrenovering och den andra behöver växellådsrenovering.

* Ytterligare delar till min grön anna servis, inte tallrikar, vare sig flata eller djupa, ej heller assietter, vanliga saftkannor, såsskålar eller kaffekoppar då jag har allt jag behöver av dessa.

* Renoveringshjälp till sommarstugan där jag vill driftsätta vattnet, måla om minst ett av rummen, byta ut spisen mot en nyare och fräschare (50 cm bred) och reparera sönderrostad takränna i år.

* Riktigt bränslesnål bil, då jag älskar att kunna köra långt och mycket, men drivmedelspriserna börjar bli orimliga. En Lupo 3L, gärna Elsbettkonverterad skulle göra underverk för mina resmöjligheter.

* Körkort för Buss (D) och för tungt släp till lastbil (CE) då det är vad som är kvar för full pott på körkortet.

* Utlandsresa, medelhavs solcharter till resmål i kristet land eller Israel, eller en USA-trip. då jag aldrig varit utanför det egentliga Sveriges fyra länder eller dess två unionsstater.

*Objektiv till min Canon EOS 450D, gärna ett med bra spännvidd, 17-300 eller så och gärna ett ljusstarkt kring 50mm brännvidd.

* En uppsättning riktiga högtalare till min hemmahifi ( Gärna ett par Cervin Wega HP15 eller ett par av Sound Precisions hemmalämpade högtalare, detta då mina nuvarande vräkningsmaskiner (Jamo Push and pull 420 watt) är lite risiga).

* En ruffad plastsnipa med inombordsmotor och åtminstone två kojplatser

* Renovering av hastighetsmätardrivningen till min Suzuki gsx550es så att den kan dokumentera körsträckan vid en Saddlesore 1000

* Rostlagning av min älskade Opel Commodore, inte nödvändigtvis totalrenovering, varje bit av lagning på den är ett steg i rätt riktning. Aktuellare nu än tidigare då bilen är besiktigad och i trafik, så nu är det främst rostlagning som är viktigt.

* Ett par bra och snygga (på mig) solglasögon för att göra arbetet lite lättare under soliga sommardagar.

* Segelbåt, jag är sugen på en Stortriss för att lära mig segla och för att det börjar bli dyrt att köra motorbåt i dagens läge.

* Ny vindruta och nytt blinkersreglage till min Rekord Caravan 70 som ju blev vandaliserad härom året..

* modern stationär dator, då min nuvarande inte är 100% i sin funktion och dessutom lite långsam.

* liggcykel, för att jag tror att en sådan skulle vara kul att använda på sommaren, helst en highracer och gärna med en eldriven hjälpmotor.

* Origo Heatpal, för värme och matlagning vid längre elavbrott.

* Spannmålskvarn, handvevad, finns ett flertal hos kvarnspecialisten, Porkert 150 keramik heter en variant som jag är sugen på.

* Bra frystorkat, gärna från mountainhouse i deras stora burkar.

* Vattenfilter för portabelt bruk, både lifestraw typ och större med högre kapacitet.

* riktigt lätt tält av god kvalitet, gärna tvåmans, då ett enmanstält inte är riktigt anpassat för mina mått.

* sovsäck, men betänk min längd och vikt.

* Marschkängor M90 storlek 300, jag köpte ett nytt par i november 2008, så de är mitt i sin livslängd, men ett par nya nu skulle innebära att jag kan växelanvända nya och gamla kängor och få bägge paren att hålla längre.

* Vete, tröskat, omalet, mycket (jag vill i slutändan ha 150-200 kg hemma, jag har hundra kilo nu.

* En HK2000 i .308 samt ammunition till de vapen jag redan har (alltså 6,5*55, .22lr och hagel kaliber tolv)

* Konserveringstryckkokare, alltså en som man kan konservera vid ca 120 grader med och därmed konservera kött och inte som med min nuvarande gryta bara frukt och grönt.

* Ny Netbook då min gamla har gett upp. Jag gillar Acer så gärna en sådan och jag har fördomar (ogrundade) mot ASUS så gärna inte en sådan.

* Stor fet platt-tv att hänga bredvid öppna spisen i vardagsrummet.

* Fyrhjulsdriven pickup med rimlig markfrigång, gärna mer än tvåsitsig och gärna med flakkåpa.

* Spakblock med lite linor så att jag exempelvis kan dra upp en bil ur diket.

* XT 600 -91 eller nyare, gärna med handtagsvärme och dubbdäck.

* Trevliga mattor som passar i min lägenhet.

* Dammsugarrobot.

* Stor kastrull (minst fem liter)

* Mattorkningsutrustning, gärna en Evermat.

* Utemöbler, dels till gräsmattan för större sällskap och dels till balkong alternativt uteplats för mindre sällskap.

* Grill, gärna en gasolgrill och gärna dessutom en lite större kolgrill. Har vi en trevlig tomt så ska den givetvis användas.

* Automatisk gräsklippare typ Husqvarna Automower. Skulle göra sommaren mycket enklare här i huset.

Ensamma föräldrar.

Jag sitter här och lyssnar på Ring P1 där man pratar om ensamstående kvinnors rätt till insemination. Någon som heter Peter ringde in och pratade om att barn behöver både män och kvinnor omkring sig, då män och kvinnor är så skilda åt i beteenden och egenskaper.
Jag håller inte med honom.
Barn behöver män och kvinnor omkring sig då män och kvinnor är så lika i beteenden och egenskaper.
Om en Pojke växer upp i en miljö utan många manliga förebilder eller kanske framförallt utan en nära manlig förebild så riskerar han att skapa sin identitet som "inte kvinna", då han ju vet att han är en pojke och alltså inte lik mamma.
Detta är problematiskt då han riskerar att som "icke kvinna" ta avstånd ifrån egenskaper såsom empati, vårdande, ömhet, kärleksfullhet, ansvar, planering m.m. då detta ju är egenskaper som kvinnor har. Växer han upp med nära manliga förebilder eller många manliga förebilder (eller helst bägge delar) så ser han att såväl män som kvinnor har dessa och andra egenskaper, det innebär att han kan skapa sig en identitet som man och människa, istället för bara som "icke kvinna".
Även flickor som växer upp utan manliga förebilder riskerar att skapa sig en stereotyp kvinnlig identitet och en stereotyp bild av män. Detta kan mycket väl vara precis lika skadligt för individen som det är för en pojke att växa upp utan manliga förebilder, men ger sällan upphov till samma risk för skada på omgivningen.
Ingen skugga på ensamma mammor eller ensamma pappor, de gör ofta, kanske rentav oftast, ett jättebra jobb med att uppfostra och ta hand om sina barn, men det är en sak de inte kan vara hur mycket de än anstränger sig och det är en förebild av det motsatta könet.
Detta är också den kanske viktigaste orsaken till att det behövs fler män på dagis och låg och mellanstadiet, nämligen att hålla barn till ensamstående föräldrar med inte bara kvinnliga förebilder utan även gott om manliga dito.

Faderskapspresumption.

När ett barn föds inom äktenskapet förmodas moderns make vara far till barnet, så kallad faderskapspresumption.
När ett barn föds utom äktenskapet krävs att den man som tror sig vara far till barnet intygar att han är far till barnet. Denna lag har vi haft i hundra år nu och aftonbladet tycker att den är otidsenlig, ojämställd och allt möjligt.
Jag vill komma med ett förslag på revision av lagen. Ålägg modern att senast tre dagar efter barnets födelse, men innan hon lämnar BB, ange vem som är barnets far. Sedan gör man DNA-test på barnet och på den angivne fadern. Om DNA-analysen indikerar att moderns utpekande stämmer så är faderskapet därmed fastställt. Visar det sig inte stämma så erbjuds den angivne fadern att adoptera barnet.
Detta skall gälla oavsett om modern är gift eller ej.
Tekniken har gått framåt, varför anta faderskap? När vi istället kan bekräfta faderskap.

Sveriges framtida EU-medlemskap skyddat.

Läser i aftonbladet att regeringen beslutat begära ett permanent undantag från EU:s förbud mot försäljning av östersjöfisk. Därmed har man som man säger räddat surströmmingen.
Det man i själva verket har räddat är nog sitt EU-medlemskap. Hade man valt att avstå detta undantag så tror jag att vi till slut hade fått ett uppror bland norrlänningarna, inte bara bland norrlänningar i Norrland. Norrlänningarna finns överallt i landet till följd av Sossarnas och Borgarnas medvetna AMS (alla måste söderut) politik de senaste femtio åren. Ett Surströmmingsförbud kunde varit halmstrået som knäckte kamelens rygg, därför måste regeringen hindra ett sådant förbud, då alla sju etablerade partier i Rikspolitiken har så mycket investerat i EU-medlemskapet att de skulle bra nära krossas om ett folkligt uppror tvingade fram ett EU-urträde.

Pandemrix och narkolepsi.

För några dagar sedan var det väldigt på tapeten med Pandemrix och biverkningarna av detta vaccin.
Pandemrix var alltså det vaccin som staten ville att folket skulle ta till skydd mot den så kallade svininfluensan.
Som följd av denna massvaccinering anses cirka sextio unga svenskar ha drabbats av narkolepsi.
Att de drabbades är givetvis väldigt olyckligt, men många mediciner har biverkningar och hade den så kallade Svininfluensan varit så farlig som man befarade så hade femtio till sextio barn med narkolepsi varit ett billigt pris att betala.
Trots att den så kalalde Svininfluensan inte var särskilt dödlig så kan massvaccineringarna ha sparat staten stora kostnader i sjukfrånvaro, sjukvård, uteblivna skatteintäkter, sjukersättning etc.
Att genomföra massvaccineringen var enligt min mening rätt och riktigt, men om staten uppmanar medborgarna att göra en sak, så måste den också ta konsekvenserna av detta.
Dessa femtio unga Svenskar blev ifråntagna mycket av sin framtid och mycket av vad som brukar anses ingå i ett normalt liv. Det kan vare sig staten eller modern läkarvetenskap ge dem tillbaka. Men det finns ett sätt på vilket staten skulle kunna göra tillvaron åtminstone lite lättare för dessa våra minsta som den genom oaktsamhet skadat.
Mitt förslag är att Staten utöver den rätt dessa unga har till vård, assistan och rehabilitering även ger dem en villkorslös pension om exempelvis två tredjedels basbelopp per månad, eller kanske hellre kopplat till guldet, säg motsvarande 100 gram guld per månad, oskattat och reduceras inte vid annan inkomst, resten av livet.
Det kan upplevas som mycket pengar, men med tanke på att det rör sig om bara 50-60 personer så är det inte i närheten av märkbart i statsbudgeten och det vore att sända en väldigt viktig signal till folket, en signal som säger att "Staten tar ansvar för följderna av sina handlingar".

RSS 2.0