Semestervecka.

Jag och Storebror och några kompisar tog en gemensam semester några dagar. Vi började på tisdagkvällen med att Brorsan plockade upp en kamrat och sedan kom hit och plockade upp mig, varpå vi körde norrut. Vi nådde vårt första delmål vid tio på kvällen då vi stannade vid en annan kamrats föräldrahem i Ovanåkers kommun där vi hälsade på hans mor, hans hustru och hans lille son och övernattade. Vi steg upp vid läggdags på onsdag morgon och fortsatte vår resa, nu var vi fyra personer i bilen då kompisen vars föräldrahem vi besökt följde med oss. Vid ca 07.40 nådde vi vårt mål, krokströmmens vildmarkscamp mellan Sveg och Ytterhogdal.
krokströmmens vildmarkscamp är uppkallat efter den kraftstation inför vars anläggning man byggde vildmarkskampens byggnader, en huvudbyggnad och fyra stora boningshus samt lite ekonomibyggnader.
Syftet med vårt besök vid Krokströmmen var att ta jägarexamen, något vi blev färdiga med strax före lunch idag, efter lunchen åkte vi hem igen, via ovanåkers kommun där vi lämnade kvar den kamrat vars föräldrahem vi besökt.
För skyttemomenten nyttjade vi älvros jaktskytteklubbs utmärkta skjutbanor.
Krokströmmens vildmarkscamp erbjuder allt man kan behöva, från enstaka vandrarhemsnätter till kompletta paketlösningar för konferenshelger eller liknande, de har även stora jaktmarker där de kan ordna jakttillställningar.
Vårt boende på platsen var fräscht, personalen duktig och trevlig och maten var husmanskost av okonstlat och underbart gott slag.
Dammen som var själva grunden för campens existens är tydligen landets enda kvarvarande konvexa kraftverksdamm och en i sanning imponerande anläggning. Åker ni inlandsvägen genom härjedalen så är ett besök vid dammen och ett lunchuppehåll vid campen en trevlig idé.

Den konvexa dammen vid krokströmmens kraftstation.

En imponerande anläggning.

Huvudbyggnaden vid krokströmmens vildmarkscamp.

Huvudbyggnaden vid krokströmmen.

RSS 2.0