Mälaren runt.

I lördags deltog jag och hojen i mälaren runt. Ett evenemang som några personer knutna till den då nystartade tidningen MCM arrangerade första gången för tjugofem år sedan och som då syftade till att visa att man visst kan köra långt på gamla hojar och choppers. då startade cirka 150 ekipage, sedan har det genomförts varje år den tredje lördagen i augusti, med som mest cirka 25000 ekipage. Hur många det var i år har ännu inte publicerats, men många var det.
Jag kom dessvärre till start en kvart efter att starten gått, så jag fick roa mig med att köra ikapp och om andra eftersläntrare och sedan efter att jag kommit ikapp klungan strax före Hallunda roa mig med att ta mig upp i fältet. Jag körde om åtskilliga tusen hojar. Starten liksom målet är i Solna, men jag avvek vid Litslena-rondellen och körde hemåt då jag skulle jobba på kvällen, men ett varv runt mälaren blev det i alla fall, då jag både startade och slutade i Uppsala.
Underbar känsla att köra bland så många andra hojar och delta i en sådan demonstration av sammanhållning inom bikerkollektivet i Sverige. cirka var tolfte påställd hoj i Sverige kan antas ha deltagit.

Swedish Graffiti.

Fick konstigaste körningen på bra länge ikväll. Vid ca 03.35 fick jag order att hämta vid Mac Donalds Årstagatan (Fyra mackarna) och lämna i stockholm.
Det var fyra ungdomar som ville ha Sushi och trodde att de skulle kunna köpa det i Stockholm.
Strax efter knivstaavfarten kom de till insikt att det nog inte fanns någonstans att köpa Sushi vid kvart i fem på morgonen i Stockholm heller, varför de istället ville till Arlanda och se om där fanns något att äta. Efter att ha sprungit runt och tjoat på sky city och raceat med Bagagevagnar och sådär i en kvart kom de på att det nog inte gick att äta där heller vid tidpunkten ifråga, varför de bestämde sig för att bara åka hem istället, två adresser i Brottsunda och en i Sunnersta.
Orsaken till nattens Excesser och en taxiresa för 900 kronor var att en av de två grabbarna skulle fara till USA på onsdagens morgon för tre år i college och de ville göra sista kvällen lång och minnesvärd. sista natten med gänget liksom. Charmiga ungdomar på sjutton till nitton år, men knasiga. Våldsamt söta flickor, som jag är gammal nog att vara far till.

Alla besked om att motståndet skall uppges är falskt.

Som barn av det kalla kriget minns man ännu texten i telefonkatalogen på bladet om "När kriget kommer".
Där stod "Alla besked om att motståndet skall upphöra är falska". Nu har våra styrande meddelat oss att vi ska ge upp kampen, vi skall ge upp förmågan att försvara Sverige. Värnplikten genom statsmaktens försorg är avskaffad och lagen förbjuder oss att ta eget ansvar i form av etablerandet av frikårer.
Men, vi vet att alla besked om att motståndet skall upphöra är falska. Alltså vet vi att meddelandena om att vi inte längre har en allmän värnplikt och att inte längre varje svensk har en skyldighet att förbereda sig att med vapen i hand försvara landet är falska. Då de som styr Sverige idag sprider sådana meddelanden så måste vi anta att de inte är kapabla att ta ansvar för Sveriges säkerhet och därför som ansvarstagande medborgare själva ta det ansvaret.
Därför uppmanar jag dig härmet att göra din plikt för landet, låt oss kalla det soldatplikt. Då kronan inte längre utbildar många nog soldater för att försvara landet måste vi själva ta ansvar för att bli soldater.
Börja motionera, håll din kropp i sådan form att du klarar soldatlivets påfrestningar, marshera, spring, styrketräna.
Upprätthåll nödvändiga förmågor, orientera, skogsvandra, campa. träna dina reflexer, spela Lasergame och paintball med dina kamrater.
Men även om din kropp och framför allt din hjärna är vapnet så behöver du verktyg. Tag jägarexamen och köp lämpliga vapen. En cylinderrepeterbössa inskjuten på åttio meter är bra till älgjakt, men det är inget vapen för en soldat. Köp en halvautomat i en adekvat kaliber (minst 5.56/223, helst 5.56 eller .308) och gärna en högkvalitativ grovkalibrig studsare med bra optik som du skjuter in på 600 meter och lär dig skjuta på långa avstånd med, i en folkarmé utan tunga vapensystem kommer vi att behöva duktiga krypskyttar.
Vi är förbjudna att organisera oss annat än i hemvärnet och hemvärnet är inte för alla, så om du inte kan eller vill gå med i hemvärnet, gör det jag sagt ovan och skaffa dig åtminstone 500 skott till halvautomat och 100 skott till eventuell prickskyttsbössa för att täcka ett primärbehov.
Om våra styrande kommer till insikt i tid så går det snabbare att soldatutbilda vältränade svenskar med egna vapen och med god kunskap om skog och mark och orientering, än att söka köpa in enskild soldats vapen från utlandet och försöka få ordning på okunniga soffpotatisar. Studerar du dessutom krigskonsten så kan du bli en kompetent ledare för det försvar vi måste nyuppställa. Tung materiel och understödsvapen kommer vi att lida brist på på grund av politiskt vanstyre, men ett land där varje vapenför medborgare har tagit sitt ansvar och har en bössa hemma som h*n kan använda är ett ganska välförsvarat land ändå.
Trots våra politikers svek måste motståndsviljan leva, din insats är viktigare än någonsin förut.

Vardagsbrott och oro för utsatthet.

Jag fick en körning från centrum ut till sunnersta vid halv två eller så inatt, en flicka i tjugoårsåldern som hade fått sin cykel stulen och kände oro för att promenera hem, hon var rädd att bli utsatt för något brott, särskilt då någon form av sexuellt övergrepp.
Ska det behöva vara så?
För det första, ska man inte få ha sin cykel ifred? Nu var hennes cykel inte särskilt imponerande låst, men ändå låst.
För det andra, ska en flicka inte kunna känna att hon vågar promenera en halvmil hem i sommarnatten? Vad har vi skapat för samhälle där hon ska ha anledning att känna en sådan oro? Eller där hon ska fås att känna sådan oro trots att vi vet att den i princip är ogrundad?
för det tredje, vad har vi för samhälle där en kvinna inte får bära sådan beväpning att hon känner att hon kan värja sig mot ett brottsligt angrepp på hennes person? Visst, hon hade bra skor på sig och såg ut att vara normaltränad så hon kan nog springa ifrån en angripare om hon får chansen att börja springa och har skräcken som får adrenalinet att pumpa, men det är inte alla angrepp man kan springa ifrån och det är då en pistol eller kniv gör susen. Pistolen utjämnar skillnaden i styrka mellan en 75 kilos sexualförbrytare eller rånare och henne, den ändrar till och med våldsbalansen till hennes fördel. En kniv (vilket är ett försvarsvapen jag i vanliga fall avråder ifrån) kan vid ett påbörjat sexuellt övergrepp nyttjas till flera hugg i bålen på förövaren och därmed göra slut på angreppet och honom. I ett sunt samhälle skulle en tjugoårig hederlig och trevlig flicka få bära adekvat försvar för att känna sig trygg med att promenera hem i natten.

RSS 2.0