sprithitler En i sanning udda bilspaning. ...

bild017 (MMS)

sprithitler En i sanning udda bilspaning. Nya varianten av saab 900 med toppola camper. Parkerad vid max kvarngärdet.


sprithitler Jag är ute på en liten hojtur....

bild016 (MMS)

sprithitler Jag är ute på en liten hojtur. På väg hem nu vid broarna på gysingevägen. Tandläkarbesöket gick bra och snart börjar jag jobba.


God tro finns tydligen kvar.

Nedanstående är kopierat från blockets nyhetstjänst.

[quote]

Amerikan behåller stulen bok

Världen 20 jul 14:37
Den man som nu äger en atlas från 1597, som har stulits från Kungliga biblioteket, KB, i Stockholm, säger att han inte är beredd att ta den förlust på 275.000 dollar som det innebär att lämna tillbaka boken, uppger svd.se.

Mannen är kritisk till KB, som inte har offentliggjort listor över de verk som stals från den anställda beryktade boktjuven, som senare tog sitt liv. Han menar att det delvis är KB:s fel att han inte visste att boken var stulen när han köpte den.

KB upptäckte stölderna 2004, men redan 2003 köpte amerikanen atlasen. Boktjuven hade sålt boken via det tyska auktionshuset Ketter Kunst redan i november 2002.

Juridisk expertis säger att den amerikanska köparen är den rättmätiga ägaren nu. Utbildningsdepartementet, som ansvarar för KB, har inga planer på att skjuta till pengar för att få hem atlasen. Det är upp till KB hur man vill använda sina anslag, säger man från Utbildningsdepartementets sida. [/quote]

Jag frestas att fråga om det inte är så att vi tagit bort begreppet god tro ur lagen.
Eller är det okej att köpa stöldgods bara det köps innan den rättmätige ägaren upptäcker att det är stulet?
Boken hör hemma i Kungliga biblioteket och skall givetvis återbördas dit.

Familj.

Vi hade lite släktmiddag i söndags med besök från Västerås och Stockholm. Mycket trevligt och god mat med stek och potatis och jordgubbstårta till efterrätt. Brorsonen Filemon var inte med då han var hos sina morföräldrar i Norrköping, så Rut fick spela förstafiolen helt på egen hand, mycket trevligt. Mina morföräldrar var av olika anledningar inte med vilket innebar att min tämligen dominante morfar inte dominerade vilket gav en helt annan social dynamik än vanligtoch inte minst innebar att mammas faster innehade åldershögsätet vid bordet.
Vi måste finna ursäkter att sammankalla familjen oftare.

Taxi igen

Taxi är som sagt en intressant bransch.fick mig en kort körning igår, kom sedan på att jag glömt flaggorna till bilen hemma (måste ju flagga på kronprinsessans födelsedag), så jag tar sikte hemåt, när jag är nästan hemma så piper det till och jag får en sjukresa, till Enköping och jag var inte ens på sjukhusområdet. Hämtar flaggorna och hämtar kunden. kör till Enköping. kommer tillbaks, står och snackar en stund med en kollega, så får han en hämtning vid psykakuten, vet inte till var, men det lät inte som att det var sjukresa, så förmodligen en körning inom stan. Fem minuter senare piper maskinen igen. Budkörning, Ultuna till djurgården, någon som hade glömt en väska. Det är inga fastpriser på längre budkörningar, det är miltaxa, 200 kronor per mil efter klockan arton, 74 kilometer gånger 200 kronor per mil, räkna själv. dock en aning högre moms än på personbefordranså för att motsvara en persontransport får man låtsas att det hamnade på ungefär 1250 kronor, vilket är rätt bra det också. Dessvärre ingen retur ifrån stockholm, men det blev en rätt bra kväll ändå, särskilt som jag passade på att luncha i stockholm med en kompis innan jag körde hemåt, det var trevligt.
Mindre kul var att växeln skickade på mig en hämtning knivsta när jag precis passerat knivstaavfarten. Det behövs någonstans att vända mellan Knivsta och Uppsala.

sprithitler dagens bilspaning. Tyvärr fick...

bild015 (MMS)

sprithitler dagens bilspaning. Tyvärr fick jag inte med den vita diton som kom efter.


Taxis vägar äro outgrundliga.

Taxi är en intressant Bransch. Det kan vända snabbt ibland.
Igårkväll så var det segt så segt. Vid tjugo äver ett så hade jag kört in drygt tolvhundra kronor. Att det trots allt var så mycket var till stor del tack vare att jag lämnat bud på körningar i gottsunda och Norby. Dricksen hade varit hygglig, den låg på ca 75 kronor. Dock sammantaget en riktigt dålig kväll. Så, klockan 01.22 börjar takskylten blinka där jag står utanför bilen och pratar med en kollega. Jag går givetvis och tackar ja till bokningen. Sjukresa, Akuten till Kungsholmen. Trevlig Kund och därmed riktigt trevlig resa. Drygt 1200 på taxametern, 100 kr i egenavgift eftersom det är sjukresa, hundra kronor i dricks, och han betalade med kort. Dricks på kort är ovanligt, dricks på kort vid egenavgiftsbetalning är nästan exempellöst. Man kan inte lämna dricks vid egenavgiftsbetalning med kort, så jag fick starta en ny körning på 0 kronor och slå in 100 kr i dricks på den så att han kunde lämna sin dricks.
På väg tillbaka väljer jag att ta en snabb sväng ner runt kasinot och framsidan av centralen för att se om där finns något gångskubb. Blir uppringd av växeln som undrar om jag kan ta en charter som precis landat, jag tackar ja och ögonblicket efter så får jag ett gångskubb till Solna. blir 160 kronor och 40 kronor i dricks.
På Charter ska vi hämta kunden 30 minuter efter att planet landat. På grund av min körning till Solna kommer jag in på teminal 5 40 minuter efter landning och hinner stå två minuter och vänta på kunderna som är trevliga, men inte dricksar ett öre. släpper dem i främre luthagen och konstaterar att knappt halv tang gas ändå är mycket mer än dagchauffören lämnade åt mig (han lämnade tre mils räckvidd i gas, vilket inte är mycket) så jag åker och parkerar i garaget. slår ut resan på precis över 3000 kronor och ca 330 kronor i timmen på taxametern. Inte en fantastisk kväll, men det vände på 145 minuter från en usel kväll till en helt godkänd kväll. 210-220 kronor i dricks på en 3000 kronors kväll är inte heller att förakta.

En till bilspaning.

Det har blivit mycket bilspaningar på sista tiden, men det är lätt hänt när man är mycket ute i trafiken.
Dagens bilspaning måste jag dock säga att är en av de coolare på länge. En Peugeot P4, alltså en fransk version av Mercedes Geländewagen och i det här fallet med kapell och fällbar vindruta, ganska fantastisk äventyrsbil alltså. Till den ett terrängsläp ombyggt till terränggående husvagn. Oerhört hög vill ha faktor.

Peugeot P4 med släp.

RSS 2.0