Så fyller man år igen.

Jag fyller år på fredag, det erbjuds fika här hemma under delar av dagen, åtminstone från tolv eller så, kanske tidigare beroende på hur tidigt jag vaknar. Slå en signal och kolla om jag är hemma, eller bara titta förbi.

Vilka skall regering och riksdag representera?

Oftast när man hör någon ur regeringen tala om vad de sysslar med så talar de i termer av "ta tillvara skattebetalarnas intressen" och liknande. Men är det skattebetalarnas intressen de folkvalda skall ta tillvara? är det skattebetalarna de ska representera?
Borde inte våra folkvalda ta tillvara folkets intressen och representera medborgarna?
Borde inte Rikets väl gå före skattebetalarnas väl?
En skattebetalare låter mest som en kund, men vi ska väl inte vara kunder här i landet?
Jag betalar en himla massa skatt, skatter är min i särklass största utgift årligen och då har vi ändå inte tagit in arbetsgivaravgifterna i beräkningen, men jag betraktar mig ändå inte som skattebetalare i första hand, eller ens i tionde hand. I min relation till det offentliga och till våra politiker så är jag en Svensk medborgare, inte en skattebetalare eller en väljare eller en bilägare eller en löntagare eller en vapenägare, jag är en Svensk medborgare och jag kräver av Regeringen, även när det är en regering jag inte röstat på, att den skall ta tillvara det svenska rikets, det svenska folkets och de svenska medborgarnas intressen, varken mer eller mindre.

Älgstudsare

Igår valborg kom ett efterlängtat brev ifrån polisen i Uppsala, när jag sedan fick tid så tog jag en sväng till vapenhandlaren och hämtade mig en begagnad gammal repeterbössa i kaliber 6,5*55, med ett ganska billigt kikarsikte. Det är inte den optimala älgstudsaren, ej heller min drömälgstudsare, men det är en som det verkar helt okej bössa som gör att jag kan delta i högviltsjakt om jag vill och att jag kan upprätthålla skjutskickligheten på älgbanan eller tvåhundrametersvallen. När jag fyllt upp mitt vapenskåp i övrigt i enlighet med mina önskemål så kommer bössan att bytas ut mot någonting bättre, kanske en lite använd och rätt modifierad Husqvarna 1640 eller 1900.

RSS 2.0