Otrevlig företagare, trevlig företagslokal

Vi var iväg några stycken för att skjuta pistol på ett företag i södra stockholm idag, företaget heter "the target" och gav inget särskilt seriöst intryck totalt sett. De låg självklart i en källarlokal och hade en riktigt trevlig lokal med en stor loungeartad foaje och sexton banor på sin inomhusbana med om inte full tjugofemmetersbana så åtminstone uppemot tjugo och motoriserade mål, så man begärde hem tavlan för markering. Vi åkte dit för att vi ville pfovskjuta ett antal vapen, provskjuta som i att få lite känsla för vapnen, så en till tio serier per vapen ungefär var vår avsikt och vad vår kontaktperson gjort upp om med deras kontaktperson, vi var beredda att betala för det och vi hade gjort klart för dem vilka vapen vi framförallt ville prova. När vi kom in till banorna så var det de erbjöd oss tre skott vardera med nior och 32or och ett skott vardera med .45, .357 och .44, vilket inte var vare sig vad vi ville eller vad vi gjort upp om, när vi påpekade detta blev chefen på platsen otrevlig och kastade ut oss och portförbjöd oss.
Långt ifrån professionellt skött av honom och kostade honom dels en bra profit på skjutandet och framförallt en ordentlig badwill.
Det var dock trevligt att känna på glock 17, Para P14 och Ruger Super Blackhawk. Men det hade varit avsevärt trevligare att få känna på dem på riktigt, vilket var vad vi avtalat om.
Besök inte The target, det är dyrt och chefen är en idiot. Åk gärna dit på en Eventskjutning om du är bjuden på en Svensexa eller om företaget bjuder, men gör inte själv affärer med dem i andra fall.

Önskelista 2009

Jag tänkte delge min omgivning årets önskelista ifall någon känner att de behöver inspiration i vad jag bör få till födelsedagen,
Dessvärre kommer önskelistan med nödvändighet att röra sig om ganska dyra saker då jag köper allt billigt jag vill ha praktiskt taget omgående.

* Ett spelande kompressorhorn till min Rekord Caravan, melodin det spelar skall vara colonel boogie, även känd som bron över floden kwai efter den film den gjordes känd i. sist jag kollade så fanns detta kompressorhorn på firman appelt styling som har en nätbutik, www.appelt.se, Signalhornet har artikelnummer 512.

* Driftsättning av någon av mina motorcyklar, ingen direkt billig affär, då den ena behöver motorrenovering och den andra behöver växellådsrenovering.

* Förstahandskontrakt på en lägenhet centralt i Uppsala, för att jag behöver lugn och ro i min boendesituation.

* Ytterligare delar till min grön anna servis, inte tallrikar, vare sig flata eller djupa, ej heller assietter, vanliga saftkannor, såsskålar eller kaffekoppar då jag har allt jag behöver av dessa.

* Renoveringshjälp till sommarstugan där jag vill driftsätta vattnet, måla om minst ett av rummen, byta ut spisen mot en nyare och fräschare (50 cm bred) och reparera sönderrostad takränna i år.

*Riktigt bränslesnål bil, då jag älskar att kunna köra långt och mycket, men drivmedelspriserna börjar bli orimliga. En Lupo 3L, gärna Elsbettkonverterad skulle göra underverk för mina resmöjligheter.

* Körkort för Buss (D) och för tungt släp till lastbil (CE) då det är vad som är kvar för full pott på körkortet.

* Utlandsresa, medelhavs solcharter till resmål i kristet land, eller en USA-trip. då jag aldrig varit utanför det egentliga Sveriges fyra länder eller dess två unionsstater.

*Riktig Digitalkamera (jag är sugen på en Canon Eos 450D)

*En uppsättning riktiga högtalare till min hemmahifi (ett par Cervin Wega HP15 eller ett par av Sound Precisions hemmalämpade högtalare, detta då mina nuvarande vräkningsmaskiner (Jamo Push and pull 420 watt) är lite risiga).

*Omklädning av Sufletten på min CAB

*En ruffad plastsnipa med inombordsmotor och åtminstone två kojplatser

*Saddlesore 1000, alltså tjugofyra timmar (eller lämpligen lite mer, för att slippa köra en enkel tur och retursväng) med en schysst motorcykel och pengar till bensin för en etthundrasextiomilstrip. En saddlesore 1000 är något som jag drömt om att göra i några år nu, men pga ekonomin och bristande hojmaterial ännu ej kunnat företa.

* Rostlagning av min älskade Opel Commodore, inte nödvändigtvis totalrenovering, varje bit av lagning på den är ett steg i rätt riktning.

*Ett par bra och snygga (på mig) solglasögon för att göra arbetet lite lättare under soliga sommardagar.

* Segelbåt, jag är sugen på en Stortriss för att lära mig segla och för att det är för dyrt att köra motorbåt i dagens läge.

* Uppfixning till gott bruksskick av valfri av mina bilar, då jag älskar dem alla.

* modern stationär dator, då min nuvarande inte är 100% i sin funktion och dessutom lite långsam, jag är också sugen på en riktigt stor plattskärm, 24-26".

* liggcykel, för att jag tror att en sådan skulle vara kul att använda på sommaren, helst en highracer och gärna med en eldriven hjälpmotor.

* Origo Heatpal, för värme och matlagning vid längre elavbrott.

*Spannmålskvarn, handvevad, finns ett flertal hos kvarnspecialisten, Porkert 150 keramik heter en variant som jag är sugen på.

*Högkvalitativa handvevade pepparkvarnar, en för svart och en för vitpeppar.

*Bra frystorkat, gärna från mountainhouse i deras stora burkar.

* Vattenfilter för portabelt bruk, både lifestraw typ och större med högre kapacitet.

*riktigt lätt tält av god kvalitet, gärna tvåmans, då ett enmanstält inte är riktigt anpassat för mina mått.

*sovsäck, men betänk min längd och vikt.

*Marschkängor M90 storlek 300, jag köpte ett nytt par i november, men ett par i reserv skadar inte.

* Vete, tröskat, omalet, mycket (jag vill i slutändan ha 100-200 kg hemma, men en femkilossäck är en bra början).

* Vapen och ammunition, men givetvis på ett sätt som inte är olagligare än nödvändigt, så helst först en lagändring så att vi får vermonths eller alaskas vapenlagar, men i vart fall så vill jag inte ha vapen utan en känd och ickekriminell historia.

*med mera, förhoppningsvis har de som känner mig en hyfsad uppfattning om vad jag sulle uppskatta.

Svar till debattartikel om kärnkraft i aftonbladet

När jag är inloggad och försökjer svara på aftonbladets artikel http://www.aftonbladet.se/debatt/article4597889.ab så säger den bara "Du måste vara registrerad användare för att skriva en kommentar."
Så eftersom Aftonbladet inte vill ha mitt svar så klistrar jag in det här istället.


Kärnkraften är absolut inte någon långsiktig lösning på något problem (annat än möjligen hur man driver ett hangarfartyg), i alla fall inte fissionering av Uran. Som en kortsiktig lösning kan jag dock se stora fördelar med den och att slå igång ett par nya reaktorer i våra stolta svenska vakttorn vid Öresund vore om inte annat en skön markering mot Danskarna om att de inte ska lägga sig i vår intrikespolitik.
Kärnkraft på lång sikt såväl som Svenskt industriellt försprång får vi om vi storsatsar på utveckling av komersiella Breatherreaktorer och inte minst acceleratordriven transmutation, dessa lösningar erbjuder inte minst en lösning på kärnavfallsfrågan.
På lite längre sikt (ett par hundra år) så är den enda kärnkraftslösning jag kan se att är acceptabel dock Fusionskraften och fusionskraft har ansetts ligga femtio år framåt i tiden i sextio år framåt i tiden i uppemot sjuttio år nu, så den kan vi inte planera att skall komma och frälsa oss.
Problemen med kärnkraften är flera, brytningen, den begränsade tillgången till brytningsvärt uran, Anrikningen av såväl nybrutet som upparbetningen av gammalt bränsle, Konsekvenserna av en olycka, förvaringen av utbränt kärnbränsle, maktkoncentrationen till ett fåtal aktörer som såhär stora anläggningar innebär och inte minst att de utgör feta terroristmål.
Energihushållning och storskalig användning av småskaliga lösningar är vad jag ser som det bästa sättet att förse det Svenska samhället med energi och där har varken fissionskraft eller storkoncerner som Fortum, E-on eller vattenfall en plats.

Massaker i Slottsbacken

De demonstrerande snögubbarna som jag nämnde på bloggen igår har strukit med, men det var inte växthuseffekten som tog dem. När jag började arbeta ikväll så stod de allra flesta av dem kvvar, det var en eller två som var sönderslagna av vandaler, ett par av plakaten hade även börjat sloka, detta sannolikt på grund av värmen.
Någon gång under kvällen har dock någon vandal varit framme och slagit sönder allihopa, jag tror att snöhunden som en av snögubbarna hade i koppel står kvar, men i övrigt är de massakrerade allihopa.
Jag kan bara inte förstå vad sånt ska vara bra för, här har några människor lagt ner ett par timmar på att skapa en installation avsedd att väcka tankar och munterhet hos folket, så kommer någon eller några och anser att de har rätt att förstöra detta vackra och muntra.VARFÖR? om de inte sympatiserade med budskapet unde de väl ha byggt en motdemonstration på andra sidan drottninggatan?det hade varit en avsevärt mer positiv handling. Idag binds alltför mycket av samhällets resurser upp i att bekämpa negativa handlingar, något måste göras åt detta, låt oss återvända till folkhemstidens samkulturella samhälle där alla är och vill vara del i en naturlig gemenskap byggd på tusenårig gemensam kuturell och religiös värdegrund.

Timglassamhället.

I ett sunt samhälle har man en stor välmnående medelklass vari de allra flesta ingår, några få är rika och en liten andel av folket är av olika skäl fattiga. De flesta har dock råd med ett
par utlandsresor årligen och ett sportlov i fjällen, en trevlig bostad och en schysst bil. Sådant har vårt samhälle i Sverige varit under efterkrigstiden fram till och med åttiotalet.
Sedan nittiotalets början har vi dock sett en förändring, den välmående medelklassen har blivit mindre och även mindre välmående, de är stäöndigt pressade av produktivitetskrav , tillgänglighetskrav och hot om uppsägning. Samtidigt har allt fler hamnat i den ekonomiskt trängda underklassen, dels genom att de halkat ner från medelklassen och dels genom att man imorterat människor utifrån vilka kommit raka vägen in i en ekonomiskt utsatt underklass. I den andra änden av spektrat har vi fått fler och fler överrika människor, ofta genom spekulationer på börsen, ibland genom att de skapat och sålt något, såsom männen bakom Skype.
Hur har vi då hamnat i den här situationen?
Ja dels genom den ohämmade massinvandringen förstås, men den kan vi lämna därhän för tillfället, för den kan varken du eller jag åtgärda idag eller imorgon, men även genom vårt eget agerande och vår egen acceptans av andras agerande. Sedan länge tillbaka, sjuttiotalet är nog sinnebilden för det med varvsdöden och utflyttningen av TeKo-industrin, men den utvecklingen har fortsatt, vi har förförts av billiga proodukter importerade från låglöneländer och av maktens tal om den nya kunskapsbaserade ekonomin och serviceindustrin som våra nya frälsare. Detta samtidigt som vi sett arbetslösheten och utslagningen ständigt öka till politikernas och den ständigt rikare överklassens lovord till frihandeln.
Vad vi behöver göra är att ta tillbaks förlorad mark, efterfråga svenskproducerat, även om svenska arbetare skulle vara sämre på att producera skor än tolvåriga vietnamesiskor i Sweatshops, vilket de inte är, de har bara löner de förhoppningsvis kan leva på och ett skattetryck som skall täcka försörjningen av miljoner åldringar, nysvenskar och andra som ej bidrar till sveriges försörjning, så är det för dig en fördel att det blir mer snurr på svenska hjul, med fler skattebetalare och mer konsumtionskraftiga medborgare. Frihandelns profeter talar om att man bara skall göra det man är bäst på, men Kina är inte bäst på att producera datorer, mopeder, telefoner, kläder med mera, de har bara sämst villkor för arbetarna, miljön, dissidenterna, de mänskliga rättigheterna etc.
Vår nödtorft måste vi producera själva, köp svenskproducerad mat, gärna närproducerad, köp svensksydda kläder, helst av svensk ull, men annars helst av bolag som spinner och väver bomullen till kläderna här hemma i Sverige, merkostnaden för svensktillverkat har du snart igen genom full sysselsättning här hemma. De enda som tjänar på en arbetslöshet över två procent är den väldigt rika överklassen som vill ha stort utbud av arbetskraft för att hålla lönerna nere och på så vis krympa arbetskraften och reducera folket till en kämpande underklass som göder de ägande klasserna.
Ta ditt ansvar, vägra timglassamhället, köp svenskt.

Demonstration i slottsbacken.

Under kvällen när jag arbetade dök det upp ett demonstrationståg i slottsbacken. Demonstranterna beklagar sig över den pågående ökningen av energin i atmosfären och de följder denna får för klimatet. Jag förväntar mig att de ganska gulliga demonstranterna står kvar där in på förmiddagen åtminstone.

Snögubbar demonstrerar  Snögubbar har fått nog  Snögubbar vill ha kyla  Här i sin egen nord.

En lysande lundströmbild

Lundström är som vanligt lysande, hans bilder återfinner du på hans hemsida www.bonton.se

Jag tar mig friheten att infoga ett av hans senare alster här som på ett skarpt sätt belyser vår försvarsförmåga av idag. Jag personligen finner det ganska anmärkningsvärt att Finland med en försvarsbudget på dryga tjugo miljarder årligen kan mobilisera 350 000 man, medans våra 37 miljarder årligen bara räcker till att utrusta tiotusen man om ett år, men inga soldater alls om varslet är kortare än så.

RSS 2.0