Aftonbladet.se sjunde-åttonde juli

Läser på Aftonbladet att två idrottsföreningar fått sina hemsidor hackade och försedda med budskapet "den sida du försökte nå sprider barnporr etc.etc." Alltså precis det Ponten och gänget försöker få polisen att se till att sker när man försöker nå The pirate bay. Kul att TPBs supporterklubb är snabb i repliken som vanligt.

Läser även att internetanvändare världen över har röstat fram sju "nya" underverk som ersättare/komplement till de klassiska sju underverken. Synd bara att man valt fel. Alltså de sju som är valda är värdiga, men de är gamla och i allt väsentligt irrelevanta idag. Kinesiska muren i Kina, staden Petra i Jordanien, Kristusstatyn i Brasilien, Machu Picchu i Peru, pyramiderna i Chichen Itza i Mexiko, Colosseum i Italien och Taj Mahal i Indien. Alla är vackra och vissa av dem är rentav ingenjörstekniska bedrifter, men idag är de bara minnen från en svunnen tid.
När de sju klassiska underverken utsågs var de (utom pyramiderna) aktuella, de var höjden av vad människan dristade sig till att skapa. Det är något sådant man borde ha utsett idag också.
Några saker som jag skulle vilja nominera till posterna är: Sputnik 1. Appolloprogrammet. Kanaltunneln. Hooverdammen eller tre ravinernas damm. Falu koppargruva. Atombomben. Vaccinet. Pennicilinet. Empire state building. Och många fler. Vi har mängder av fantastiska ingengörsbedrifter av idag, eller av igår, utan att behöva gå 500-2000 år bakåt i tiden.

Kommentarer
Postat av: Henning

De tre viktigaste uppfinningarna är väl hjulet, tryckknappen och klistermärket?

2007-07-08 @ 18:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0