Skydda våra Poliser

Efter att vi lade ned mentalvården här i landet finns fler oberäkneliga brottslingar i landet än vad som un der lång tid varit naturligt, något vi fick se häromdagen när en ung familjeförsörjande polisman sköts till döds i nyköping. Hade han varit försedd med skottsäker väst så hade han haft ont, men varit i allt väsentligt oskadad. Det finns flera skyddsnivåer av skottsäkra västar, ganska lätta som skyddar bra mot lättare handeldvapen och kan användas i vardagen, liksom riktigt tunga saker som klarar enstaka skott från en svensk KSP 58 (ganska tung kulspruta) på nära håll och som kan användas när man går in i risksituationer, såsom att hämta in en välkänt våldsam mentalsjuk mördare. Det finns även flera skyddsnivåer däremellan. Att polisen inte har de lätta västarna som uniformsdetalj i allt arbete och de tunga västarna i bakluckan på varje bil är oförlåtligt snålt av RPS.
Vi har även fått ett grövre och råare våld ifrån "vanliga" brottslingar i takt med att vi har avskaffat de hophållna familjerna för att tvinga iväg de unga familjerna till arbeten i storstäderna långt hemifrån. och inte minst i takt med att vi nedrustat polisen och öppnat våra gränser gör alla världens brottslingar. Detta illustreras tydligt av Malexander. Det borde vara naturligt att alla polisbilar ska utrustas med Skottsäker fram och bakruta, skottskyddande kevlarförstärkningar på insidan av bakluckan och torpedväggen samt skottsäkra framdörrar, inklusive rutor.
Hade Polisen varit utrustad med sådana bilar hade Polismännen i Malexander överlevt och oskadda kunnat backa undan från sina angripare. Hade polisen haft skyddsvästar hade de allra flesta poliser som dött i tjänsten överlevt.

Kostnaden för dessa säkerhetsåtgärder är småpotatis i polisens budget, ännu mer så om polisen fick använda allla trafikböter till skyddsutrustning.
Snälla polisledningen bry er om de män och kvinnor som ska skydda oss.

Kommentarer
Postat av: Henning

Väl talat!
/H

2007-06-26 @ 19:18:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0