Kapade E4:an för racetävling

"Fartdårarna spärrade själva av E4:an. Sedan kappkörde de."
Skriver Aftonbladet i upprört tonfall. De fortsätter med begrepp och antydningar av laglöshet och ansvarslöshet.
Att de är laglösa i sitt agerande är uppenbart, man får inte spärra av en väg för att utöva kappkörning om man inte har polisens tillstånd. Man får inte köra snabbare än angiven hastighet om man inte har polisens tillstånd.
Men, vad är alternativet i stockholm, där allt som liknar en motorbana eller en lämplig plats att utöva sitt hastighetsintresse tas bort innan du hinner säga förmynderi, eller för den delen bilistfientlighet.
Att streetracearna är ansvarslösa, som också antyds i texten kan dock inte anses stämma. Man spärrar av en rak och finväg på ett säkert sätt, man har väl arrangerade race där två bilar i taget körs mot varandra med goda säkerhetsmarginaler och man ser till att uppehållet man skapar är kort. vägen avstängd mellan 20.31 och 20.36 stod det i texten. Har man så ont om tid att man upprörs över att stå still i mindre än fem minuter så bör man endera börja arbeta som tidtabellsplanerare på ett större kollektivtrafiksföretag, eller gå i terapi för att arbeta bort sina sjukliga stressreaktioner.
Tills berörda myndigheter har ordnat en bra motorbana för såväl hobby som proffsraceing av alla slag i stockholms absoluta närområde så vill jag säga en sak till de ansvariga till dessa streetrace, STÅ PÅ ER!!


http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1058162,00.html

Kommentarer
Postat av: Henning

Varför i hela fem minuter? Klart folk lackar till om de inte får komma hem i tid.
Det handlar för en hemåkande eller bå väg till BB om sekunder innan man blir arg eller får problem.

Oansvarigt och farligt däremot? Nja...
Det gjorde rätt fast fel.

/H

2007-05-03 @ 08:27:30
URL: http://bloggen.svedberg.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0