vapen och säkerhet.

Efter skolmassakern i Finland så börjar givetvis snällismlobbyn slipa sina vapen för att inskränka finnarnas rättigheter att äga vapen. I Sverige vädrar även vår egen antifrihetslobby morgonluft.
Det sorgliga är att det inte är begränsning av rätten till vapeninnehav som får stopp på sånt här, det är utökad rätt att inneha och bära vapen som får stopp på galenskaperna. Hade lärarna i Columbine high school haft S&W Cal 40 i axelhölster hade de kunnat stoppa mördarna i andra eller tredje klassrummet som de gav sig in i. Hade lärare eller elever i den finska skolan burit vapen så hade mördaren där kunnat stoppas efter tio skott istället för att ta sitt liv efter 69 avlossade skott.
I israel är många lärare beväpnade och det finns föräldrar eller far och morföräldrar i skolorna som är beväpnade, sedan de började finnas där så har de palestinska terroristerna slutat med attentat mot skolor, helt enkelt för att de vet att de ej kommer att nå framgång.
Gärningsmannen i Finland hade licens för sitt vapen, men det är det försvinnande få av de som begår brott med skjutvapen som har, den som vill begå brott kommer att få tag på skjutvapen oavsett hur vapenlagarna ser ut, de enda som begränsas av vapenlagarna är de laglydiga.
Varför ska bara brottslingarna få vara beväpnade?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0