Apell till /för HOFORS.

Håller du på att köra fast i ett lerhål så är det gasen., inte bromsen som tar dig ur situationen.
Hofors Kommun, trampa på gasen.
HOFORS BRUK, ta ditt gamla ansvar för samhället.
HOFORSBOR, Räta på ryggen, gör er del, kommunen består av er, Bruket bärs fram av er, även de av er som idag går arbetslösa, ni utgör samhället, ni kan lyfta vår stad.
Ställ ner ölburken, gå samman, starta nya verksamheter, flytta er efterfrågan från främmande ort och främmande land till Hofors, lägg era pengar där de gör nytta för er och era barn.
Sluta klaga över att politkerna saknar geist och framåtanda, det enda en demokrati garanterar är att folket får det styre de genom fria val visat sig förtjäna. Se till att genom gärning i vardagen och genom gärning i nästa val visa er förtjäna bättre styre än ni har idag.
Hofors Politiker, In på åttiotalet bars ni på en våg av stålverkspengar, med en ung högavlönad befolkning, då var det lätt att vara politiker, Idag har pengarna sinat, befolkningen gått i pension, stålverket slutit sina portar och gruvorna stängt, det är nu ni som politiker som ledare måste visa framfötterna, Förr drog stålverket lasset ensamt, nu måste NI finna parhästar till det, ni måste få folket att våga satsa, ni måste själva våga satsa, arbetstillfällena kommer inte längre som en skänk från ovan, de måste alstras i kommunen, det görs på flera sätt, ett sätt är att öppna Vingesbacke och långnäs, halva malmkroppen i långnäsgruvan är kvar, idag är den brytvärd.
Hofors kommun har en stor budget, läggs beställningarna i Hofors så ger de nya arbetstillfällena än större budget att röra sig med. Hoforsborna är duktiga industriarbetare, uppblandade med duktiga entreprenörer, med rätt uppmuntran kan de göra storverk.
Hofors har bostäder, industritomter, god infrastruktur och duktiga industriarbetare, med duktiga näringslivsstrateger och industrirekryterare kan Hofors locka företag att flytta sin produktion till Hofors, istället för att bygga ut sina verksamheter i mälardalen. 100 nya arbetstillfällen i Stockholm är en belastning på lokalmiljö,infrastruktur och bostadsmarknad,. för hofors är de en gudagåva.
Snälla Hofors kommunledning, älskade Hoforsbor och vördade Brukschefer, ta ert ansvar, gemensamt och var och en på egen hand, lyft Hofors ur lerhålet, bli den flammande fyrbåk som visar vägen för övriga inlandet ur stagnation och recession och in i den strålande framtid som femtio och sextiotalens rekordår lovade!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0