osmakliga uppmaningar.

Belöning för våld mot nazist

Uppsala 19 aug 09:38

På affischer som satts upp i Uppsala utfästs en belöning för den som misshandlar en 18-åring som pekas ut som nazist.

Det är den vänsterextrema gruppen Afa, Antifascistisk aktion, som står bakom affischen, där belöningen för den som misshandlar 18-åringen utlovas vara 500 kronor och ett knogjärn.

- Hela hans identitet är publicerad med bild och personnummer. Vi har inte sett något liknande tidigare, att man uppmanar till misshandel och utfäster en belöning i form av pengar, säger Christer Nordström, polisens presstalesman i Uppsala till Aftonbladet.

Polisen har rivit ned de affischer som hittats och en anmälan om anstiftan till grov misshandel har skrivits. Även Säpo har kopplats in på ärendet. På Afas hemsida beskrivs misshandels-uppmaningen som ett projekt lanserat som "Antifascistiska arbetsförmedlingen" för att "sätta folk i arbete".


Ovanstående ät klippt från Blockets nyheter.
Hur i hela riden resonerar AFA? är AFA i själva verket en organisation under nazisternas paraply? De metoder AFA använder sig av är sådana att tänkande och kännande människor måste sympatisera med deras offer snarare än med dem.
Om nazister och andra grupperingar i samhället av idag är ondska så är vi ännu så länge i en situation där man bekämpar dem genom debatt, inte genom våld. Beredskapen och förmågan att ta till våld måste givetvis införskaffas i fredstid, men att ta till våld i fredstid är enbart ett sätt att skapa sympati för dem man angriper. AFA är ett större hot mot demokratin och det öppna samhället än alla de nynazistiska rörelserna tillsammans är.

Kommentarer
Postat av: Mamma



Heja!



Cirkeln är sluten extremerna på kanterna nuddar varandra!



Bra skrivet grabben!

2008-08-20 @ 12:02:52
Postat av: Anonym

om nazisterna är onda? det är visserligen en filosofisk fråga hur vi väljer att tolka ondska, men du kan väl inte på fullaste allvar mena på att nazisternas gärningar är speciellt goda? eller kan du...

2008-09-22 @ 16:36:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0