Att inom Sveriges gränser erövra Finland åter.

I Sin dikt Svea Uppmanade Easias Tégner till att "inom Sveriges gränser erövra Finland åter."
Vad menade han?
Manade han till krig mot ryssen för att återta förlorad mark?
Nej, han manade till att återvinna Sveriges stolthet och självförtroende. Med "inom Sveriges gränser" så menar han juast det, utan att gå utanför rikets gränser så skulle vi reparera den skada vi led som nation när ryssen stal en tredjedel av kärnriket, när den östra rikshalvan slets ifrån resten av rikskroppen. Att inom Sveriges gränser erövra Finland åter innebär att förbinda den amputerade kroppsdelen och lära oss stå stolta och starka med de nya förutsättningar detta gav oss.
Så har ännu inte skett, mannen på gatan är inte medveten om det, men vi lider fortfarande som nation och som enskilda medborgare av det dåliga självförtroende som kom i och med brakförlusten som enbart hjältegeneralen Von Döbeln räddade från att bli fullständig undergång.
Vår Defaitistiska Regering talar om att staten inte skall köpa Volvo PV och SAAB automobile, för att vi som litet land inte kan klara att sköta om dessa samhällsviktiga och industriellt systembärande företag bättre än två arroganta socialförsäkringsföretag som råkar producera bilar kan.
Våra landsförrädiska proffstyckare antyder att Sverige aldrig haft ett försvar som kunnat skydda oss om Fi angripit.
Våra svenskföraktande media och oppositionspolitiker antyder att Sverige inte har någon kultur och absolut ingen värd att skydda och föra vidare.
Allt medan bevisen på varje givet område visar att vi är jättebra på allt vi företar oss i det här landet.
Något måste göras för att ge Sverige som nation och svensken på gatan självförtroendet tillbaka.
Jag får erkänna att jag inte vet vad, men jag har tillförsikt att våra handlingskraftiga medborgare kommer att hitta ett sätt att inom Sveriges gränser erövra Finland åter. Ärren kommer alltid att finnas kvar, men såret måste läkas och vi måste lära oss att våga stå starka trots det nedriga angrepp som skadat oss så hårt och så långvarigt och som skadar oss än idag.

Kommentarer
Postat av: Redaktörn

Ryssland bör för övrigt lämna Karelska näset och Karelen tillbaka!

2008-12-07 @ 18:05:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0