Varför är Svensken så självhatande?

Ja, som rubriken, varför Är svensken självhatande? 
Det spelar inte så stor roll vilken "etniskt svensk" grupp man umgås med, de talar utan undantag nedvärderande om Svensken och om Sverige, vi är dumma, asociala, osociala, egoistiska, klarar inte av att dricka "kontinentalt", vi bor i ett kallt, fuktigt avlägset land, våra bilar är dåliga, våra båtar är dåliga, vår försvarsindustri är dålig, den svenska modellen är dålig, de svenska tidningarna är dåliga, den svenska sommaren är dålig, den svenska vintern är dålig, den svenska skolan är dålig, den svenska industrin är dålig, den svenska matkulturen är dålig etc...
Att komma på en svensk oavsett religiös eller politisk hemvist med att säga något positivt om Sverige är ungefär som att försöka hitta en granskog på månen, det händer inte.
Vill man höra något positivt om Sverige så måste man söka sig till vissa invandrargrupper, främst sådana som flytt från fattigdom och förtryck fram till början på åttiotalet, chilenare till exempel brukar i min erfarenhet tala väl om Sverige och svenskar.
Vad är det som gör att Svensken inte kan vara stolt över sitt land, sitt folk och sin historia?
Hur kan vi välkomna andra till ett land vi inte själva älskar?

Kommentarer
Postat av: Anneli



Bravo!



Instämmer helt. Har alltid irriterat mig på att vi inte står upp för det som är vårt. Speciellt vår kultur och religion nu när muslimerna vill införa sina regler och tillåt all möjlig hänsyn. Beror det möjligen på att vi har haft fred i snart tvåhundra år?

2008-10-21 @ 06:47:23
Postat av: Henning

Ja, det är bedrövligt. Eller skall jag säga vi svenskar är bedrövliga?

Svenskar i ett annat land hade alla gånger varit bättre....

2008-11-05 @ 09:03:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0