Klarspråk om Försvarspolitiken

Överste Bo Pellnäs sade enligt lunchekot idag att det är dags nu att ta ett långsiktigt helhetsgrepp på försvaret, då tioårstänkandet idag där man inte ser något hot de närmaste tio åren alltid faller när det händer något i vår närhet och politikerna genast börjar tveka rörande vår beredskap.
Jag kunde inte hålla med honom mer. Vi måste ha ett starkt försvar som kan ge oss trygghet och handlingsutrymme vad som än händer i vår omvärld. ett krig i Georgien skulle under åttio eller tidiga nittiotalet ha inneburit höjd incidentberedskap, men inget försvarspolitiskt snack, för vår beredskap var god.
Idag så blir det ett himla kackel i hönsgården, men det beror på att vi varken har tupp eller adekvat hönsnät mot rävangrepp. Ett krig i Georgien innebär förändringar i Rysslands stabilitet och militärpolitik och därmed en ändrad hotbild som för ett land stort som Frankrike men med ett försvar stort som Liechtensteins är påtaglig och skrämmande, men som med åttiotalets försvarsnivå hade tagitsd med en axelryckning. Vi måste ha ett starkt försvar för att ge oss själva politiskt lugn.

Kommentarer
Postat av: Mamma



Som du säkert gissar instämmer jag helt, bra skrivet!

2008-09-09 @ 20:23:53
Postat av: Henning!

Hur hade världen sett ut om världen litat på orden "Fred i vår tid" som Chamberlain sade efter besöket hos Hitler...

På tio år kan mycket hända och det är sent köpa brandsläckare när det brinner.

2008-09-24 @ 16:46:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0