Förslag på lösning av problemet med olaglig fildelning,

Stimavgifter för Coverband, Disco, radiospelningar etc. Kassetavgift för Kassetter, CD-skivor, MP3 spelare, USB minnen med mera. När musikbranschen ber Nanny-staten om fickpengar så har det historiskt sett visat sig att Nanny-staten tagit upp medborgarnas plånböcker och avgiftsbelagt inspeling av privata samtal, säkerhetskopiering av egna filer etc.
Jag föreslår att vi tar det hela ett steg längre. lägg en avgift på 50 kronor per månad på alla bredbandsuppkopplingar, eller alla snabbare än 256k, utbetala intäkterna från denna avgift till upphovsrättsinnehavarna utifrån fildelningsstatistik från de 100 största fildelningssystemen i Sverige.
en liten risk med det sett ur storindustrins och storpolitikens synpunkt bara, herrarna bakom Star Wreck kommer att tjäna pengar och det vill inte paramount och Ultima Thule, Völund Smed, pluton Svea med flera så kallade vit makt musiker kommer att tjäna pengar och det vill inte Expo och Onkel Konkel och Eddie Meduzas dödsbo kommer att tjäna stora pengar och det vill inte finkulturfolket.
Det här är dock den enda fungerande lösningen här i landet med mindre än att man ska låta multinationella storföretag införa polisstat.
Om 700 000 människor i Sverige fildelar så måste man anse att det allmänna rättsmedvetandet säger att det är okej att fildela, då måste lagstiftningen anpassas efter detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0