Bristande samhällsservice, igen.

!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->Polisens telefonnummer för ickebrådskande ärenden 11414 som funnits sedan 2005 och som marknadsförs som ett sätt att ge bättre service åt kunderna (ja, det är ju kunder vi ska vara idag, medborgare är ett så föråldrat koncept i dagens globaliserade värld.) ska centraliseras till sju städer. När man öppnade numret utlovade man svar inom tre minuter, något man inte kunnat ge, så nu väljer man att göra något åt det.

Vad blir då följden av centraliseringen? Bättre service?

Jag tror att vi kan få snabbare service, men med mindre substans och mindre flexibilitet. Vi kommer att få en poliskontakt som liknar vårt snabbmatsutbud, du får det ganska snabbt för det mesta, men det är oerhört schabloniserat. Har jag en observation att delge polisen så kan den vara av värde för polismannen på LKC i Uppsala, eller för VB på polisen i Uppsala, men för en telefonist på ett callcenter i kiruna blir det bara en deetalj som får en rad i dagens rapport över telefonskörden närhon skriver ihop den och skickar den för vidare gallring hos sin överordnade innan den till slut kommer till Uppsala.

Vad vi behöver i Sverige ärninte fler portvakter mellan medborgare och samhällsservice utan färre. När man införde 11414 framstod det för mig som något positivt, man fick ett enkelt nummer att nå polisen i icke brådskande ärenden utan att behöva konsultera den lokala telefonkatalogen.

När man sedan stängde det lokala numret till LKC blev jag lite misstänksam och besviken, det framstod som att man inte hade förbättrad service för ögonen. När jag i mellandagarna inte kunde nå polisen i relevant del av landet uppenbarades ohederligheten bakom 11414 ytterligare och nu säger man på ekot idag att man ytterligare skall försvåra relevant kontakt med polisen.

Bort med alla dessa portvakter nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0