Aftonbladet släpper in veganlobbyn.

I aftonbladet idag kan man läsa en debattartikel av en
 "Jonas Norberg 41 år, Stockholm,handledare på yrkesgruppen Nätverket, medlem i Svensk mat- och miljöinformation."
Om man söker på "yrkesgruppen nätverket" så finner man två saker, debattexten på aftonbladet och vad som verkar vara en platsannons. "Svensk mat och miljöinformation" är en välkänd Veganlobbyorganisation.
I tidningen propagerar Norberg för införandet av köttskatt för att få ner köttkonsumtionen till fördel för veganism då Norberg menar att köttproduktionen är problematisk.
Norberg adresserar dock inte grundproblemet, problemet är inte att vi äter kött i väst, det är inte ens att fler och fler Indier och kineser inför kött i sin kosthållning, problemet är att befolkningen på jorden har expanderat bortom vårt habitats bärkraft för länge sedan oavsett vad vi äter och att vi måste få ner jordens begolkning till långsiktigt hållbara nivåer, i min åsikt cirka två till tre miljarder människor, förslagsvis genom att ålägga varje nation att hålla sin befolkningstäthet under 20 personer per kvadratkilometer.
I Sin artikel marknadsför Norberg en ny köttskatt som en liberal åtgärd, det känns inte som att mer pengar till staten och mindre pengar kvar i fickan för individen är en liberal åtgärd, om man inte talar om stureplansliberalerna som gärna vill se att vanligt folk har råd med mindre så att de själva får fler sätt att visa sin rikedom.
Vill vi minska sveriges påverkan på habitatet globalt så ska vi införa importrestriktioner på kött och på djurfoder så att vi återfår ett fungerande jordbruk här hemma, import av Sojabönor och annat elände från andra sidan jorden kan inte vara miljövänligt oavsett om det är avsett till djurfoder eller till människofoder. Sverige kan bara minska belastningen på vårt globala habitat genom att hålla sig inom vad vårt eget habiat kan bära och genom att låta den utveckling vi redan har fortsätta, vi har en naturlig befolkningsminskning för närvarande, låt den fortgå i några decennier, sedan kommer om vi skött våra kort rätt nativiteten att öka till en naturlig balansnivå när folket, ffa kvinnorna förstår att de lever i ett tryggt och hållbart samhälle.

Kommentarer
Postat av: Garm



Håller helt med dig.



Speciellt det där med långa transporter vilket även gäller inom riket.



Sedan kan man ju fråga sig hur mycket risodling är skyldigt till den växthuseffekt vi har.



Vidare pruttar boskapen o alla andra inkl människan lika mycket om de används till att ätas eller enbart mjölkas eller menar de att vi skall bli veganer o laktovegetarianer också står på svarta listan.



Hur går det med barns hälsa, barn till veganer har ju ibland svultit ihjäl som koltbarn efter amningsperiodens slut.

2009-05-18 @ 14:33:25
URL: http://fjolsvinn.blogspot.com/
Postat av: fuldrutt™

Ja jädrar i min lilla låda.... ett riktigt klokt inlägg ta mig f_n!



2009-05-21 @ 23:41:24
URL: http://www.fuldrutt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0