Vilka är mest oljeberoende?

Man pratar om att det kommer att bli katastrof för västvärlden när den billiga oljan tar slut, det tror jag förvisso stämmer, men U-länderna kommer att drabbas värre. Idag är mycket av tredje världen helt beroende av väst för mat, mat ifrån västs överflöd, ett överflöd skapat av olja. När oljan tryter, kommer väst då att fortsätta skänka denna mat till U-länderna eller sälja den billigt? jag tror inte det, jag tror inte heller att afrikanska skitländer som Sudan, Kongo, Zimbabwe eller Somalia helt plötsligt kommer att bli ordnade demokratiska länder med en trygg landsbygd. De massor av Afrikaner, nordkoreaner med mera som redan idag lever på gränsen kommer att svälta ihjäl i drivor innan biffen blivit för dyr för medelklassvästerlänningen. När produktionen på den areal som  odlas idag blir för låg när oljan faller bort eller blir dyr (jag tror inte att det kommer att ske, konstgödsel och vätgas till drift av jordbruksredskapen kommer vi alltid att prioritera) så har västländerna enorma arealer som idag ligger i träda av ofta fånig skäl, när dessa arealer tas i bruk minskar risken för svält hos oss ytterligare, men när vi inte längre flyter på ettt hav av billig olja kommer viljan att skicka delar av vår dyrbara energi till tredje världen att minska ytterligare.
Väst har infrastruktur och trots allt alltjämt samhällsgemenskap som kommer att göra att vi slipper svälta.

Kommentarer
Postat av: Lowtech

Imtressant att du iaf visar en viss optimism om Väst överlevnad.

Då jämfört med "dom andra", den fatalistiska gruppen. Eller, kanske klanmentaliteten i kontineneten söder o Europa. Klando:t har faktiskt fått visst insteg i Svedala också.

"Känd fp-minister" har lyckat få in sina släktingar på en del lönsamma poster i samhället, poster som avlönas med skattemedel förstås.

2010-02-25 @ 18:13:16
Postat av: Max

Hej! Kan du nämna några vidare arealer som ligger i träda i västvärlden? Tack och hej =)

2010-04-30 @ 23:39:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0