Justitieministern vill införa skamstraff, för icke dömda.

I artikel i aftonbladet idag säger Justitieminister Beatrice Ask, Moderat, att hon vill införa Skamstraff för personer som ännu icke dömts för brott. Hon vill skicka all post kring misstänkta sexköpare till hemadressen i kuvert i grälla färger så att familjen skall få veta att personen är misstänkt för sexköp och därigenom få familjen att dömma och ta avstånd ifrån personen långt innan en eventuell dom i rätten. Härlig inställning till rättssäkerhet och straffrätt hon har. Hon menar att att få grälla kuvert hem om att man är misstänkt skulle vara mer avskräckande ifrån "brottet" ifråga än hotet om böter eller fängelse, hon kan ha rätt, men är inte alla oskyldiga tills motsatsen bevisats?
Vill vi verkligen ha den här typen av politiker i maktställning? Rösta på ett Libertarianskt parti i höst, om ni hittar något.

Jag vill poängtera att jag tycker att prostitution är osmakligt, men att jag tycker att en sak är osmakligt betyder inte att det ska vara olagligt, därför vill jag kritisera förbudet mot sexköp.
Genom att kriminalisera köparen i transaktionen ifråga har man öppnat för trafficking. Om du är kund på en bordell och misstänker att personalen där arbetar under slaveriliknande förhållanden, törs du anmäla? Har de ett kundregister så kommer polisen att få del av det och du själv att hamna inför rätta. Om du själv går till polisen för att anmäla missgörhållanden på bordellen så erkänner du i praktiken sexköp. Lagen garanterar slavhandlarna arbetsro.
I min mening så är prostitution i normalfallet en affärsuppgörelse mellan två vuxna människor, bägge två i beroendeställning, den ena behöver eller vill verkligen ha tillgång till sex, den andra behöver, eller vill verkligen ha pengar. Bägge två vänder sig till prostitutionen i brist på andra alternativ, eller för att de finner de andra alternativen vara mindre attraktiva. Vid prostitution som inte handlar om trafficking eller andra typer av slaveriliknande förhållanden finns inga offer, även om den ena eller bägge av de inblandade kan vara i situationen som offer för andra omständigheter såsom narkotikamissbruk eller ett kärlekslöst äktenskap, eller bara en oförmåga att finna en sexpartner.
Genom att avkriminalisera sexköp så kommer vi att komma åt det mesta av den trafficking som sker i Sverige då sexköparna kommer att bli fria att polisanmäla missförhållanden och då det kommer att bli förändringar i utbudet då inhemska prostituerade kommer att kunna söka upp sina kunder på ett bättre sätt, vi kommer även att frigöra polisresurser till att bekämpa faktisk brottslighet.
Att kvinnor prostituerar sig för att försörja ett drogmissbruk kommer vi inte att helt komma åt, men om vi inför min föreslagna lösning på pundarproblemet (se äldre poster i bloggen) så kommer missbrukande kvinnor att erbjudas alternativ till prostitution.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0