Ensamma föräldrar.

Jag sitter här och lyssnar på Ring P1 där man pratar om ensamstående kvinnors rätt till insemination. Någon som heter Peter ringde in och pratade om att barn behöver både män och kvinnor omkring sig, då män och kvinnor är så skilda åt i beteenden och egenskaper.
Jag håller inte med honom.
Barn behöver män och kvinnor omkring sig då män och kvinnor är så lika i beteenden och egenskaper.
Om en Pojke växer upp i en miljö utan många manliga förebilder eller kanske framförallt utan en nära manlig förebild så riskerar han att skapa sin identitet som "inte kvinna", då han ju vet att han är en pojke och alltså inte lik mamma.
Detta är problematiskt då han riskerar att som "icke kvinna" ta avstånd ifrån egenskaper såsom empati, vårdande, ömhet, kärleksfullhet, ansvar, planering m.m. då detta ju är egenskaper som kvinnor har. Växer han upp med nära manliga förebilder eller många manliga förebilder (eller helst bägge delar) så ser han att såväl män som kvinnor har dessa och andra egenskaper, det innebär att han kan skapa sig en identitet som man och människa, istället för bara som "icke kvinna".
Även flickor som växer upp utan manliga förebilder riskerar att skapa sig en stereotyp kvinnlig identitet och en stereotyp bild av män. Detta kan mycket väl vara precis lika skadligt för individen som det är för en pojke att växa upp utan manliga förebilder, men ger sällan upphov till samma risk för skada på omgivningen.
Ingen skugga på ensamma mammor eller ensamma pappor, de gör ofta, kanske rentav oftast, ett jättebra jobb med att uppfostra och ta hand om sina barn, men det är en sak de inte kan vara hur mycket de än anstränger sig och det är en förebild av det motsatta könet.
Detta är också den kanske viktigaste orsaken till att det behövs fler män på dagis och låg och mellanstadiet, nämligen att hålla barn till ensamstående föräldrar med inte bara kvinnliga förebilder utan även gott om manliga dito.

Kommentarer
Postat av: MammaSnälla du detta diskriminerar ju flatorna, där det ju skall vara två registrerade mammor o ingen pappa. Likaså diskriminerar det bögar som använder surrogatmamm eller adopterar. Glöm inte hur mäktig RFSL är i förhållande till antalet hbt folk.

2011-04-12 @ 12:25:02
Postat av: sprithitler

Det behöver inte alls vara något problem, de kan adoptera sin livskamrats barn om det inte finns någon registrerad far.

2011-04-12 @ 12:43:45
URL: http://sprithitler.blogg.se/
Postat av: sprithitler

Tänkte fel där, men det är inget stort problem i alla fall, medvetna föräldrar ser till att barnen får även manliga förebilder.

2011-04-12 @ 12:48:47
URL: http://sprithitler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0