Taxis vägar äro outgrundliga.

Taxi är en intressant Bransch. Det kan vända snabbt ibland.
Igårkväll så var det segt så segt. Vid tjugo äver ett så hade jag kört in drygt tolvhundra kronor. Att det trots allt var så mycket var till stor del tack vare att jag lämnat bud på körningar i gottsunda och Norby. Dricksen hade varit hygglig, den låg på ca 75 kronor. Dock sammantaget en riktigt dålig kväll. Så, klockan 01.22 börjar takskylten blinka där jag står utanför bilen och pratar med en kollega. Jag går givetvis och tackar ja till bokningen. Sjukresa, Akuten till Kungsholmen. Trevlig Kund och därmed riktigt trevlig resa. Drygt 1200 på taxametern, 100 kr i egenavgift eftersom det är sjukresa, hundra kronor i dricks, och han betalade med kort. Dricks på kort är ovanligt, dricks på kort vid egenavgiftsbetalning är nästan exempellöst. Man kan inte lämna dricks vid egenavgiftsbetalning med kort, så jag fick starta en ny körning på 0 kronor och slå in 100 kr i dricks på den så att han kunde lämna sin dricks.
På väg tillbaka väljer jag att ta en snabb sväng ner runt kasinot och framsidan av centralen för att se om där finns något gångskubb. Blir uppringd av växeln som undrar om jag kan ta en charter som precis landat, jag tackar ja och ögonblicket efter så får jag ett gångskubb till Solna. blir 160 kronor och 40 kronor i dricks.
På Charter ska vi hämta kunden 30 minuter efter att planet landat. På grund av min körning till Solna kommer jag in på teminal 5 40 minuter efter landning och hinner stå två minuter och vänta på kunderna som är trevliga, men inte dricksar ett öre. släpper dem i främre luthagen och konstaterar att knappt halv tang gas ändå är mycket mer än dagchauffören lämnade åt mig (han lämnade tre mils räckvidd i gas, vilket inte är mycket) så jag åker och parkerar i garaget. slår ut resan på precis över 3000 kronor och ca 330 kronor i timmen på taxametern. Inte en fantastisk kväll, men det vände på 145 minuter från en usel kväll till en helt godkänd kväll. 210-220 kronor i dricks på en 3000 kronors kväll är inte heller att förakta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0